Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Porodila na toaletách v restauraci. Dceru na svět přivedl vlastní tatínek

27. července 2022 | 06:00

Nečekaný porod překvapil oba rodiče. Zkušený tatínek odrodil vlastní dceru na záchodcích zavřené restaurace, která je nyní uvedena i v rodném listě novorozeného miminka. 

Robert Griffin a jeho partnerka Maggie čekali miminko. Jakožto zasloužilí rodiče museli obstarat i zbytek rodiny, proto jen těžko čekali na příchod svého dalšího potomka v teple domova. "Museli jsme vyzvednout starší děti. Domluvili jsme se, že se potkáme u jedné oblíbené restaurace. Bylo pozdě večer a Maggie chtěla jet se mnou," vypráví Robert. 

Video se připravuje ...
Maminka v porodnici: Porodnice Šumperk bonus - Jak vykoupat miminko • VIDEO: Videohub

Když rodiče přijeli na místo, Maggie začala v autě pociťovat porodní bolesti. "Okamžitě šla do restaurace, jenže bylo po desáté večer a měli zavřeno. Díky ochotné obsluze jsme se ale dostali dovnitř a já zajistil odvoz dětí u kamarádky." Když Robert vešel do podniku a hledal svou paní, našel ji v bolestech na toaletě. "Jakmile jsem se podíval dolů, uviděl jsem hlavičku miminka! Bylo jasné, že to musíme zvládnout tam."

Zaměstnanci restaurace pohotově donesli čisté ručníky a všechny potřebné věci. "Za chvíli bylo hotovo. Dcera měla kolem krku pupeční šňůru, ale s chladnou hlavou jsme to vyřešili. Dokonce jsme si to, v rámci možností, užili," popisuje pyšný tatínek. Pro matku i novorozenou holčičku přijela sanitka, ta je odvezla do nejbližší porodnice. Obě jsou zdravé a na takto kuriózní příchod na svět bude vzpomínat celá rodina ještě hodně dlouho. 

Autor: Adéla Ondroušková