Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

30 rekonstrukcí, které z obyčejných domů dělají luxusní sídla

1. března 2022 | 05:00

Posledních pár let jsme všichni trávili nejvíce času doma. Není tedy divu, že si tolik lidí vyhrnulo rukávy a rozhodlo se některé věci opravit, dodělat nebo kompletně předělat. Originální nápady se dají často vykouzlit i za pár korun. Která proměna se líbí nejvíce vám?

Máme tu 30 nejpřekvapivějších proměn, které udělali lidé sami, bez pomoci profesionálů. Ať už jde o vymalování bytu, předělání obývacího pokoje nebo vytvoření něčeho zcela nového, vždy se jedná o neskutečnou změnu.

Při rekonstrukcích se lidé snaží ušetřit každou korunu. Volí proto cestu, která není finančně příliš náročná. Za obrovskými proměnami někdy stojí pouze výměna světla, úchytů nebo koupelnových baterií. Hodně udělají nová výmalba, originální zrcadlo či přestavba nábytku. 

Trendem je i renovace starého nábytku a kuchyňských linek. Lidé sdílí jak renovace skříněk, tak kuchyňských desek. Také například dveře otapetují renovační fólií. Tímto způsobem se dají předělat i koupelnové kachličky a dlažba. Ve fotogalerii naleznete skvělou inspiraci, zajímavé projekty, díky kterým se k nějaké rekonstrukci možná také konečně odhodláte. 

Autor: Adéla Ondroušková