Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zatoulaný pes zachránil matku a její děti z hořícího domu

13. ledna 2022 | 06:00

Psího tuláka poslalo do této rodiny snad samo nebe. Neznámý pes zachránil matku i děti z domu v plamenech. Nebýt jeho, mohl mít požár fatální následky.

Neznámé štěně se po zahradě Charity Golloway začalo potulovat už několik dní před požárem. "Líbil se nám, nechtěli jsme ho nechat napospas osudu a vytvořili jsme mu malou boudu s elektrickou lampou, aby mu nebyla v noci zima," vzpomíná Charity. Hřejivé světlo se ale vznítilo a způsobilo požár jen necelé dva metry od domu rodiny Golloway. 

"Plameny se šířily neskutečně rychle. Náš psí kamarád přiběhl k domu, hlasitě štěkal a donutil mě vstát. Když jsem oheň viděla, popadla jsem děti a jen díky varování tohoto zázračného štěněte jsem se spolu s dětmi dostala včas z domu."

Než přijela pomoc, Charity dokázala oheň dostat pod kontrolu sama. Hasiči tak měli na práci už jen poděkovat chlupatému zachránci. "Fotka hasičů a našeho hrdiny se rychle šířila internetem, proto jsme dokázali statečnému štěňátku najít rodinu, která ho postrádala a už ztrácela naději na jeho nalezení." 

Příběh má tedy dobrý konec pro obě strany. Charity se domluvila s páníčky psa na občasných návštěvách, protože je mu vděčná za životy, na kterých jí záleží ze všeho nejvíce. "Zůstaneme v kontaktu. Jinak to ani nejde. Nechci myslet na to, jak by tohle dopadlo, kdyby se nám pejsek na dvůr nezatoulal," dodává Charity.

Autor: Adéla Ondroušková