Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena porodila na toaletě 5 minut před odletem ze země

14. ledna 2022 | 05:00

Mladá maminka začala rodit na letišti těsně před nástupem na palubu. Děťátko vykouklo na svět na letištních toaletách za pomoci hasičů za pouhých 5 minut od prvních kontrakcí.

Manžel Heather Jackson se rozhodl přestěhovat rodinu poté, co byl nasazen jako voják u námořnictva v jiném státě. Heather byla ve 29. týdnu těhotenství a její lékař potvrdil, že cestu letadlem ze státu Washington do státu Kentucky může absolvovat. "Pár týdnů před termínem, s batoletem, psem a kočkou, jsme se rozhodli změnit náš život a přestěhovat se přes celé Spojené státy americké do nového bydliště. Ano, byl to trochu odvážný nápad, ale byli jsme rozhodnuti," vypráví Heather. Po hektickém balení a odjezdu na letiště se stalo něco, na co ani jeden z manželů nezapomene do konce života. 

"Stáli jsme frontu na kontrolu pasů před nástupem na palubu, když se mi udělalo špatně. Nejdříve jsem si myslela, že je to jen silná žaludeční nevolnost, ale během chvilky jsem pochopila, že začínám rodit. Okamžitě jsem manželovi řekla, že musí zavolat sanitku a doprovodit mě na nejbližší toaletu." Během pár minut se u rodící ženy sešlo několik lidí, kteří byli rozhodnuti pomoct. "Přišli hasiči a jedna žena mi pomohla na větší toaletu pro rodiny." Než se Heather stačila vzpamatovat, cítila, že hlavička už je venku. 

"Nestačila jsem miminko ani chytit, a to vyklouzlo přímo do toalety. Laskavá paní, která mi pomáhala, ho ale obratem vyndala a na přebalovacím pultu ho společně s hasiči prohlédla." Manželům se narodil chlapeček Wyatt Dale, vážil 1,8 kg a měřil 40 cm. Po příjezdu do porodnice s kompletní rodinou, včetně psa a kočky, se rodiče radovali ze zdravého miminka. 

Chlapeček si ještě nějakou chvíli poležel v inkubátoru, měl se ale čile k světu. "Později jsem se dozvěděla, že synovi říkají letištní dítě. Za posledních čtyřicet let se přímo na letišti narodila pouze dvě miminka," dodává s úsměvem spokojená maminka. 

Autor: Adéla Ondroušková