Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Tohle udělají porody s vaším tělem. V zrcadle se nepoznáte, ničeho ale nelituji, říká trojnásobná matka

7. dubna 2021 | 06:00

Trojnásobná maminka sdílí snímky svého těla po třech porodech. Má za sebou deprese i plastickou operaci. Vytahané kůže na břiše ani nepřehlédnutelných strií ale nelituje. Klidně bych to podstoupila znovu, říká.

Matka tří dětí Nisha se rozhodla jít s kůží na trh. Ukázala, jak doopravdy vypadá ženské tělo, které odnosilo a porodilo tři zdravé děti. Nisha nemá mezi dětmi příliš velký věkový rozestup, její tělo dostalo tedy opravdu zabrat. Po třetím porodu nejmladší dcerky měla obrovskou diastázu, vytahanou kůži na břiše, která už definitivně ztratila svou pružnost, a také obrovské strie. "Měla jsem ze sebe deprese. Odmítala jsem se smířit s tím, že už budu takhle vypadat navždy," vzpomíná Nisha. 

Z plochého a pevného břicha měla zkrátka jednu velkou žvýkačku. "Byl to obrovský rozdíl a bylo to pro mě těžké. Každý pohled do zrcadla se mi hnusil." Nisha na sobě ale tvrdě makala a dokázala své tělo zpevnit, jak jen to šlo. Povislou kůži na břiše měla ale stále. Podstoupila tedy plastickou operaci, která jí nehezké následky tří těhotenství částečně odstranila. 

I když se na ní mateřství podepsalo a ani plastika jí její postavu nevrátila, Nisha je spokojená. "Perfektní to není, ale je to obrovský rozdíl. Jsem takhle spokojená, cítím se konečně hezky. I když to pro vás možná je děsivé a říkáte si, že mít raději děti nebudete, tak se nemusíte bát. Všechno má svou daň. Nikdy bych to nevrátila, své děti miluji a udělala bych to znovu," říká Nisha. Přeměna její postavy po porodech je opravdu veliká a ne každá žena bude mít po dětech tak drastické následky. A i kdyby, nestojí to za ten zázrak? My myslíme, že rozhodně ano!

Jak se rodí v Česku? Na to se podívejte v pořadu Mall.tv Dělníci života.

Autor: Adéla Ondroušková