Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Rakovinu měla celá rodina! Nejhorší to bylo u osmileté dcery, ale jsme bojovníci, říká mladá žena

10. března 2021 | 06:00

Rakovina je pro všechny z nás veliký strašák. S takovou diagnózou se člověk opravdu těžko smiřuje a ještě hůř jí čelí. Jak ale bylo ženě, která se s touto nemocí setkala za svůj život hned několikrát? Odhalena byla u ní, jejího manžela i osmileté dcery. 

AnnetteTurner našla ve dvaceti letech lásku svého života. Dva roky poté si ji dokonce vzala a brzy otěhotněla s první dcerou Briannou. Pár měsíců po porodu jí byla diagnostikována rakovina děložního čípku, nad ní ale hrdě vyhrála a bez problémů znovu otěhotněla. Necelý rok po narození druhé dcery Chrissy se ale rakovina v jejich rodině objevila znovu, tentokrát u manžela. "Ano, byla to opravdu znovu rakovina. Můj manžel měl non-Hodkginův lymfom, zkráceně rakovinu krve."

Tatínek dvou holčiček podstoupil několikrát chemoterapii, která byla nakonec úspěšná, a zákeřná nemoc ustoupila. "Myslela jsem, že už máme vybráno. Říjen 2015 mě ale vyvedl z omylu," vzpomíná Annette. Osmiletá dcera Chrissy se se strachem v očích přišla svěřit s tím, že má pod pravým prsem tmavou, tvrdou a hlavně velkou bouli. Lékaři chtěli čekat, zda boule nezmizí, rodiče Chrissy ale tenhle postup striktně odmítli. 

"Dceři jsme nádor, který byl podle lékařů nezhoubný, nechali odoperovat. Udělali jsme dobře! Až výsledky totiž ukázaly, že se jedná o velmi vzácný typ rakoviny prsu. Moje dcera měla rakovinu!" Chrissy byla odhodlaná podstoupit cokoliv, aby nemoc, která jejich rodinu pronásleduje, porazila. Nakonec jí byla provedena úplná mastektomie, která celou věc vyřešila. "V nemocnici byli moc hodní. Dokonce dceři vystřihli obvaz do tvaru motýla, aby byla veselejší."

Annette je s celou svou rodinou velmi vděčná, že toto temné období už pominulo. Chrissy je dnes prý spokojená dospívající dívka, která se ze života raduje. "Opravdu máme štěstí, že jsme rakovinu porazili třikrát! Doufám, že už se nám to bude vyhýbat obloukem," dodává nakonec Annette.

Autor: Adéla Ondroušková