Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Místo psa slepice! Když zemřela, nechala jsem si vytetovat její portrét, smutní její majitelka

27. září 2020 | 06:00

Tato žena má opravdu nezvyklého mazlíčka. Opuštěné slepici Chookie nabídla lásku, teplou postel i prvotřídní stravu. Za odměnu se k ní slepice chovala jako nejlepší přítelkyně a nehnula se od ní ani na krok. 

Angela Muiri přišla k opeřené kamarádce jako slepá k houslím. Měla zbloudilou slepici pouze převézt na veterinu, tam na ni ale čekalo jen utracení, proto ji Angela nedovezla na stůl veterináře, ale do svého domova. Vděčná slepice dostala jméno Chookie a ke své nové majitelce byla velmi milá. 

"Sedávala mi na klíně, usínala u mě v posteli, cestovala se mnou v batohu pro kočky, a dokonce se mnou i nakupovala vánoční dárky," vzpomíná Angela. Chookie jí prý nahrazovala domácího mazlíčka. Byla to prostě parťačka do nepohody. 

Jenže zdravotní stav Chookie nebyl úplně ideální a po dlouhých vyšetřeních se přišlo na to, že má zákeřnou rakovinu. "Bylo mi do breku. Měla jsem ji vážně moc ráda. Dokonce jsem si nechala na tělo vytetovat její portrét." Slepička bohužel boj s rakovinou letos v červnu prohrála. Zemřela ale v náručí své paničky, tedy milovaná.

Autor: Adéla Ondroušková