Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Tato 19týdenní holčička žila jen pár minut. Fotky z porodnice vám vezmou dech

22. srpna 2020 | 06:00

Rodiče si nechali nafotit porod nedonošené dcerky, která žila pouhých sedmnáct minut. Na fotografiích uvidíte smutek, lásku a samotný život. Příběh malé Emily-Anne rodina sdílí, aby nebylo na milovanou holčičku nikdy zapomenuto.

Amber a Monty se na setkání s dcerou připravovali od okamžiku, kdy zjistili, že čekají miminko. Nikdo z nich ale netušil, že se setkají tak brzy. Když byla Amber v devatenáctém týdnu těhotenství, odtekla jí plodová voda a v tu chvíli věděla, že je to opravdu zlé. Volala své mamince a zbytku rodiny, aby za nimi všichni přijeli do porodnice. Manželé Rossovi kontaktovali i fotografky Briannu a Carly, aby příchod jejich dcery zaznamenaly.

V nemocnici se sešla celá rodina, přijela Amber a Montyho podpořit. "Každý byl užitečný. Někdo přinesl kávu či občerstvení. Někdo přišel s povzbudivým úsměvem a někdo zase s velkým objetím. Všichni k této životní události nějak přispěli," vyprávějí fotografky, které příběh rozsáhleji popisují na webu Lovewhatmatters. 

Emily-Anne Olive Ross se narodila prvního července v dopoledních hodinách a žila pouze sedmnáct minut. Potom, co Emily přišla na tento svět, byla položena své mamince na hruď. Amber a Monty na ni hleděli a obdivovali její drobné tělíčko. Žádné oko nezůstalo suché! Všichni přítomní se třásli a oplakávali krátký život nového člena jejich rodiny. 

Manželé Rossovi tento příběh sdílejí nejen kvůli tomu, aby se nezapomnělo na jejich milovanou dcerku, ale také chtějí, aby se páry v podobných situacích nebály o takové zkušenosti mluvit. I tyto okamžiky podle nich k životu patří a je nutné je prožít. Amber a Monty vzkazují, že rodiče, kteří se v tomto příběhu našli, by neměli své emoce zakrývat. Naopak by měli o svém miminku vyprávět ostatním, jelikož dítě bylo, je a bude vždy jejich součástí. 

Autor: Adéla Ondroušková