Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemocná dívka s vousy vzkazuje ženám: Buďte samy sebou! Lidé jí radili, ať se radši zabije

27. srpna 2020 | 06:00

Že život umí být krutý, poznala Alma hned několikrát. Ve svých 16 letech se dozvěděla, že trpí syndromem polycystických ovarií, což je onemocnění, které má řadu nepříznivých symptomů, které negativně ovlivňují život ženy. Alma kvůli němu nejen přibírá na váze, ale také ji například trápí ochlupení na místech, kde to pro ženu opravdu není typické.

Vousy na obličeji a chlupy na místech těla, kde jsou typické spíše pro muže – jako například na zádech nebo hrudníku. To je jen jeden z mnoha nepříznivých důsledků onemocnění, kterým Alma trpí a jež jí bylo diagnostikováno v jejích 16 letech. Syndrom polycystických ovarií způsobuje mimo jiné i neplodnost, a tak je jasné, že mladá dívka má ve svém životě celkem naloženo.

Přesto má Alma Torres, nyní sedmadvacetiletá žena z Bronxu, obrovské štěstí. Je obklopena blízkými lidmi, kteří ji mají rádi takovou, jaká je. Pět let má po svém boku také přítele Taylora. A hlavně – Alma je bojovnice, která se nevzdává! Nemusí totiž bojovat jenom se svou nepříjemnou nemocí, ale také s širokým okolím, které pro ni nemá vždy pochopení.

Nejdříve se snažila důsledky své nemoci potírat, jak jen to bylo možné. Holila se a podstupovala náročné depilační procedury. A to i v době, kdy poznala svého současného přítele Taylora. Sebrala ale odvahu a řekla mu o svém onemocnění. A Taylor se zachoval víc než skvěle! "Ona je pro mě stále krásná a je mi úplně jedno, že má vousy, ty přece nedefinují její osobnost!" říká Taylor. "Vždyť jsou to jenom chloupky, nic víc," dodává Taylor.

Alma se ale bohužel nesetkala vždycky s tak pozitivní reakcí, právě naopak. Hlavně na internetu se stala terčem útoků. "Lidé vám neřeknou nic přímo, ale na internetu si každý dovolí. Několikrát se mi stalo, že mi radili, ať se radši zabiju – nebo aspoň oholím," komentuje dívka reakce některých lidí.

Naštěstí si z nich dnes už nic nedělá a svou pozornost soustředí jinam. Chce vzkázat všem ženám, že mohou vypadat, jak chtějí, a nemusí se za nic na svém těle stydět. A chce pomáhat svým příkladem i těm, které trpí stejnou nemocí jako ona. Dodává jim odvahu, a za to Almě tleskáme!

Na fotky Almy se můžete podívat v galerii:

 

Autor: wik