Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

I chlupatá žena je krásná, tvrdí tanečnice, která se nikdy neholí

18. února 2020 | 06:00

Umělkyně a tanečnice Macey Duff (19) z Nevady se rozhodla po přestěhování se na Havaj přestat se holit a své snímky sdílí pro své fanoušky na Instagramu. I přes mnoho negativních hodnocení, kterých se jí dostává, se prý cítí svobodně a velmi žensky. Macey podpořila i její sestra Ally, která také zahodila žiletku.

Krásná tanečnice z Havaje Macey Duff se rozhodla udělat ve svém životě radikální změnu. Chlupy na svém těle si začala holit už v deseti letech, což by mnoho z nás mohlo považovat za předčasné. Jenže kvůli velkému nátlaku společnosti měla dojem, že dívka musí být vždy hladká a dokonalá. Později se ale nechala inspirovat jednou ženou, o které jí vyprávěla její sestra.

Této ženě z Havaje koukalo ochlupení vlastně z každého kusu oblečení. “Ze začátku jsem se toho trochu bála. Reakce ostatních přece jen nejsou ideální. Dneska už ale necítím žádný stud,” dodává Macey. Havajská tanečnice s holením přestala úplně a své ochlupení nijak nezakrývá. I přes některé negativní reakce kolemjdoucích či sledujících na Instagramu si jde dál hrdě za svým cílem.

Nehodlá už být otrokem trendů společnosti, chce být spokojená bez jakýchkoliv nucených úprav svého těla. V jejím rozhodnutí ji podporují i sestra a matka, které tento trend následují také. Macey chce dokázat, že i chlupatá žena může být krásná. Chlupy totiž, podle ní, nerostou ženám bezdůvodně, nechápe tedy, proč bychom je měly neustále odstraňovat. Jak to vidíte vy?

Autor: Adéla Ondroušková