Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jak dojemné! Chlapec zachránil invalidního pejska, vyrobil mu vozíček z lega!

17. února 2020 | 06:00

Štěně, které doslova uteklo hrobníkovi z lopaty, bylo nalezeno na ulici těsně před smrtí. Majitelé ho vyhodili pravděpodobně kvůli vrozené vadě. Malé fence totiž chybějí obě přední končetiny. Bez pomoci člověka by proto nejspíš dlouho nežila. 

Gracie je fenka, která se narodila bez předních končetin. Její majitelé ji proto bezcitně vyhodili na ulici. Nechali malé štěně napospas osudu. Fenka byla nakonec převezena na veterinární kliniku, a to těsně před smrtí. Byla téměř bez srsti a na jejím těle si pomalu pochutnávali červi. Po jejím uzdravení bylo jasné, že bude do konce svého života odkázána na lidskou pomoc. 

Adoptovala ji rodina Turney, která se už o jednoho invalidního pejska stará, a má tedy s takovými zvířaty bohaté zkušenosti. Gracie potřebovala vozík, který by jí umožnil volný pohyb a veškeré psí rošťárny. Vzhledem k tomu, že byla ale ještě rychle rostoucí štěně, bylo problém najít vyhovující velikost vozíku. Zachránil ji až dvanáctiletý Dylan.

Dylan jí totiž vyrobil invalidní vozík z kostiček lega. Může se zvětšit či zmenšit podle potřeby. Netrvalo to dlouho a s lehkým výcvikem a trochou trpělivosti běhala fenka na pomocném vozíku po venku sama. Díky svému mladému páníčkovi získala Gracie ještě jednu šanci na bezstarostný a celkem plnohodnotný život. 

 

Autor: Adéla Ondroušková