Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Adoptovala jsem syna a lidé mi radí, ať shodím poporodní kila! Nesuďte podle obalu, prosí Lacey

29. července 2019 | 06:00

I upřímnost má své meze. Maminka adoptovaného chlapce dostala od prodavačky ve zlatnictví nepříjemné doporučení. Poradila jí zhubnout o poporodní kila, aniž by tušila, že mladá žena chlapce sama nerodila. 

Lacey Marie Giebel měla problémy s váhou již od své puberty. Svá kila řešila každý den. V jídle se velmi omezovala, denně cvičila, a stejně se trápila. "Já mám jednoduše sklony k nadváze. Odmala jsem s tím bojovala. Až v pubertě jsem zhubla, a to jen kvůli jedné známé. Řekla mi totiž, že bych rozhodně neměla nosit bílá trička, protože mi prosvítají špeky," vzpomíná Lacey. 

Trápení s váhou ji přešlo až s příchodem jejího partnera, který ji miloval takovou, jaká je. Brzy po seznámení si Lacey svého milovaného vzala a plánovala s ním založit rodinu. Jenže přišla velká rána! Lacey mít vlastní dítě nemohla, proto se manželé rozhodli miminko adoptovat. Netrvalo to dlouho a Lacey měla doma čerstvě narozeného chlapečka. "Nebyla jsem připravená. Během těhotenství se žena nějak přizpůsobí tomu, že bude máma. Já jsem do toho ale skočila ze dne na den."

S novým členem rodiny přišly i obrovský strach a další přibývání na váze. "Většina maminek po porodu hubne, u mě to bylo ale naopak." Péče o synka byla sice krásná, ale pro Lacey velmi namáhavá a stresující. Na procházky s kočárkem se mladá maminka odvážila až několik týdnů po porodu. Zavítala i do blízkého zlatnictví, kde si nechávala čistit snubní prstýnek. Při té příležitosti prosila o drobné úpravy šperku. "Paní u pultu mi oznámila, že s úpravami mám rozhodně počkat, až shodím poporodní kila. Jenže já syna nerodila."

Trapnou a velmi nepříjemnou situaci Lacey ustála a z klenotnictví okamžitě odešla. "Byla jsem opět tam, kde jsem začínala. V depresích a slzách! Nesdílím tento příběh, aby mi lidé říkali, že jsem krásná a paní prodavačka pouze velmi prostořeká. Chci, abychom si uvědomili, že k sobě máme být vlídní a že bychom neměli ostatní hodnotit podle obalu," dodává na závěr Lacey.

Autor: Adéla Ondroušková