Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Vzdala se práce a zachraňuje koťata. Svůj byt s kočkami pronajímá, přijeďte se pomazlit!

9. září 2019 | 06:00

Vzdala se slibné kariéry v New Yorku, odstěhovala se a živí se pečováním o opuštěná koťata. Svůj byt také nabízí prostřednictvím Airbnb k pronájmu turistům, kteří hrají hlavní roli v socializaci kočičích miminek. 

Jess Thoren vždy milovala zvířata. Kvůli časově náročné práci v bance si ale nikdy žádné nepořídila. Proto chodila ve volných chvílích do centra pro opuštěné kočky, kde o zvířata pomáhala pečovat. "Všechno to začalo se Salt a Pepper. Tato dvě koťátka jsem dostala na pár dní domů, abych je krmila a učila běžným kočičím věcem. Po pár týdnech odešla do nové a milující rodiny. S manželem jsme to oplakali a mě zůstala díra v srdci," vypráví Jess. 

Manželé proto opustili jejich malý byt v New Yorku a našli si větší. Jess se také odhodlala dát výpověď v práci a rozhodla se pracovat doma jako pečovatelka nalezených koťat. "Už jsme jich doma měli více než sto třicet." Kromě toho, že je Jess kočičí mámou, je i vynalézavou ženou. Svůj byt mimo jiné nabízí prostřednictvím Airbnb k pronájmu turistům, kteří se aktivně podílí na socializaci koťátek. 

"Návštěvníci jsou u nás vítáni. A ti, co milují kočky, ještě více! Moje kočky sice do pokojů turistů nesmí, po chodbě a v koupelně se ale volně pohybují a zvykají si na přítomnost cizích lidí. Nechtěla jsem, aby moje koťata odcházela do nových domovů ve stresu." Jessin nápad opravdu funguje. Kočky jsou kamarádské a turisté si s roztomilými chlupáči užívají spoustu legrace. 

Někteří lidé nechápou, proč se Jess vzdala práce v bance a nyní se stará o zvířecí miminka. "Je hezké vidět, jak odcházejí s novými páníčky. Přijdu si užitečná a hřeje mě to u srdce." Práce Jess očividně naplňuje, i když se může zdát, že její náplň spočívá pouze v mazlení a hlazení, opak je pravdou. Jess k nejmenším koťatům vstává klidně i třikrát za noc, aby je nakrmila. Denně po nich uklízí a učí je čistotnosti. Často tuto práci přirovnává k výchově mnoha dětí najednou.  

Autor: Adéla Ondroušková