Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Retrívra chtěli utratit kvůli nadváze. Nová panička mu zachránila kondici i život!

18. srpna 2019 | 06:00

S váhou nemají problémy jen lidé. I naši věrní společníci občas trpí silnou nadváhou. V tomto případě za to ale mohou jejich majitelé. Pes si totiž do ledničky pro jídlo sám nedojde!

Péče o psa je někdy náročná. Musíte mu pořídit speciální stravu a pravidelně s ním chodit na procházky. Existují ale i lidé, kteří takovou péči nezvládnou a z nepochopitelného důvodu se chtějí psa zbavit. Seznamte se s Kaiem. Tento zlatý retrívr doslova utekl hrobníkovi z lopaty. Jeho první majitel ho plánoval utratit kvůli silné nadváze. Veterinář Kaie ale zachránil. Odmítl jinak zdravého psa uspat a pomohl mu najít nový domov.

Nová majitelka Pam se do obtloustlého chlupáče okamžitě zamilovala a rozhodla se ho dostat zpět do kondice. Nastolila mu dietu, několikrát týdně s ním chodila na vodní terapie a třikrát denně ho vytáhla ven, aby se naučil znovu se hýbat. "Ze začátku vycházel schody dvacet minut a usnul na chodníku po třech metrech. Postupně se ale zlepšoval! Začal běhat v parku a hrát si s ostatními psy," vypráví Pam. 

Kai je nyní opět ve formě. Dostat ho zpět na jeho původní váhu trvalo rok, opravdu to ale stálo za to. Kai vypadá velmi šťastně a spokojeně. Ve svých jedenácti letech se cítí lépe než kdy předtím, a to jen díky své nové, trpělivé paničce. 


Autor: Adéla Ondroušková