Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranář Gary je hvězdou Instagramu. Kocour cestuje po světě a pomáhá, kde může!

21. září 2019 | 06:00

Instagram je plný fotografií z cestování, luxusních dovolených a dobrodružných výletů. Lidé sdílí snímky z oblíbených koutů světa, které se na sociálních sítích také často opakují. Tohle je ovšem novinka. Seznamte se s Garym, záchranářskou kočkou, která se svým páníčkem cestuje po horách. Spolu i vytvářejí tyto originální fotografie. 

Říká se, že kočky jsou fixované na místo, nikoliv na člověka a adresa jejich domova je pro ně natolik důležitá, že některé z nich se po přestěhování dokonce vracejí do starého místa bydliště. Gary je úplně jiný. Nejdůležitější je pro něj jeho rodina, se kterou podniká dobrodružné výlety v horách. "Gary naše zážitky miluje. Když je jeden den doma, mňouká a vyvádí, protože se nudí," říká Garyho majitel.

Gary je kočka záchranář. Se svým pánem v horách pomáhá lidem v nebezpečných situacích. "Na sníh si musel zvyknout, má rád teplo, proto mu dáváme bundičky a kabátky. Nosí i lyžařské brýle, aby ho slunce, které se odráží od sněhu, nepálilo do očí." Snímky, které z chladných výletů pocházejí, jsou opravdu skvělé.

Čtyřletý kocour se fotí ve stanu, u vrtulníku, v cestovním batohu i u vody. Jeho zážitky sleduje přes padesát tisíc uživatelů Instagramu, ti jeho vtipné fotky zbožňují. "Byli jsme překvapení, jak začal být Gary populární. Nevědomky jsme vymysleli originální nápad, který baví internet, a za to jsme rádi," dodává nakonec Garyho milující páníček. 

Autor: Adéla Ondroušková