Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Bez svého psa bych nežila, říká dívka. Zachránil ji už jako štěně!

22. srpna 2019 | 06:00

Pes je doopravdy nejlepší přítel člověka a Piper je toho živým důkazem. Tento signální pes zachránil své paničce život už několikrát. Bez něj by dnes nevyšla sama ani před dům.

Cienna trpí vzácným syndromem, který do jejího života přináší mnoho nebezpečných nástrah. Má nízkou hladinu cukru v krvi, zapomíná dýchat a často omdlévá. Její život je bez dozoru ostatních prakticky nemožný. Proto jí rodiče pořídili signálního psa jménem Opie, který měl na starost tyto situace vycítit a Ciennu na ně včas upozornit. Opie ale bohužel onemocněl.

"Byla jsem bez psího pomocníka jen pár hodin, upadla jsem do bezvědomí, spadla na roh stolu a probudila se až o několik dní později. Potřebovala jsem bohužel jiného a zdravého pejska," říká Cienna. Do jejího života tak vstoupil Piper. Nový oddaný miláček, který byl odhodlaný pomoci ve dne i v noci. Cienna mu nejdříve příliš nedůvěřovala. "Není jednoduché spolehnout se na nového psa. Měla jsem strach, že umí méně věcí než Opie."

Piper se ale předvedl velmi brzo. Svou paničku zachránil ještě jako malé štěňátko. Když se Cienně přitížilo a bylo jasné, že brzy ztratí vědomí, ze všech sil ji táhl ven z koupelny, aby si při pádu dívka neublížila. "Po této zkušenosti jsem mu věřila stoprocentně. Od té doby spolu trávíme celé dny." Piper pro Ciennu není jen věrným společníkem, ale také někým, na kom je doopravdy závislá. Bez milovaného pomocníka by prý sama nevyšla už ani před dům. 

Autor: Adéla Ondroušková