Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Dvanáctiletý chlapec zachraňuje opuštěné psy. Díky svému problému jim pomáhá najít nový domov

5. července 2019 | 06:00

Bylo by krásné, kdyby každé zvíře, které se ocitne v útulku, našlo nový domov. Bohužel ne všechna zvířata jsou adoptována, a z útulků se tak stává přeplněná budova plná smutných psích očí a nešťastných chlupáčů. Dvanáctiletý chlapec Darius se rozhodl těmto mazlíčkům pomoci. Vyrábí pro ně stylové motýlky, díky kterým si nový majitel zvířete spíše všimne. A funguje to!

Sir Darius Brown měl ve dvou letech problémy s jemnou motorikou. Oproti ostatním dětem v jeho věku byl trochu pozadu. Proto začal pomáhat starší sestře stříhat látky.

Precizní práce s nůžkami a textilem mu pomáhala mezery odstranit a během pár let nebylo po nedostatcích ani památky. Vedle odbourání problémů s jemnou motorikou ale pomohla práce u sestry ještě s něčím. Darius si ve stříhání látek a vytváření doplňků našel velký koníček. 

V pouhých jedenácti letech tak založil společnost Baux & Paws, která se specializuje na stylové motýlky pro lidi a jejich chlupaté společníky. Darius daroval mnoho svých motýlků do útulků a adopčních center v USA i Spojeném království. Chlapec má srdce na pravém místě a je milovníkem zvířat. Motýlky mají přilákat pozornost jejich budoucích majitelů. A sklízí úspěch! Nápad podporuje na Instagramu už téměř 45 tisíc lidí. 

Stylové a kreativní doplňky má dnes mnoho opuštěných zvířat. "Jakmile zvířatům mého motýlka nasadíte, změní se jim výraz ve tváři. Psi se cítí být důležití a dělají pak lepší dojem na nové páníčky," dodává Darius.

Barevné a ručně vyráběné doplňky zajistily domov už několika psům i kočkám. Jeho společnost má velké množství fanoušků, kteří jeho dobré úmysly obdivují a podporují. Chlapcův originální nápad ocenil například i bývalý prezident USA Barack Obama.

Autor: Adéla Ondroušková