Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kvůli rakovině nemohla otěhotnět. Dvojčata jí porodila její vlastní sestra!

28. června 2019 | 06:00

Bez sourozenců je život někdy opravdu těžký. Whitney by se bez své sestry například nestala matkou. Zdravotní stav jí totiž těhotenství zakazoval a manželství bez dětí si prý nedokázala představit. 

Whitney Blisner vyrůstala se svým dvojčetem – sestrou Jill. Od dětství byly jedna ruka. Nádorové onemocnění se ale zjistilo pouze u Whitney. Žena měla benigní nádory periferních nervů a čekalo ji mnoho operací mozku. Whitney málem přišla o sluch a přestala vidět na jedno oko, to má nyní neustále zavřené. "Byla jsem nesebevědomá a přesvědčená, že se nemohu nikomu líbit," vzpomíná Whitney. 

To se ale mýlila! Netrvalo to dlouho a nebe Whitney seslalo prince na bílém koni. "Zdál se být dokonalý. Miloval mě takovou, jaká jsem, a požádal mě o ruku." Po náročných chvílích plných strachu začalo Whitney konečně svítat na lepší časy. Láska z ní udělala veselého člověka, a ona dokonce uvažovala o založení rodiny. Když Whitney začala shromažďovat informace o tom, zda je těhotenství s její diagnózou vůbec možné, zjistila zdrcující zprávu.

"Velké hormonální změny by prý mohly způsobit růst nádorů, a to by pro mě znamenalo ohromné riziko. Jednoduše řečeno – těhotenství jsem si prostě nemohla dovolit," vypráví Whitney. Andělem strážným se jí tehdy stala vlastní sestra, která se nabídla, že její miminko odnosí. Lékaři Jill implantovali dvě embrya. O pár dní později ultrazvuk ukázal, že Jill čeká dvojčata. "Radost jsme měli neskutečnou. Dvojčata jsme nečekali a byli jsme velmi vděční."

Sedmého června 2019 se narodila dvě zdravá miminka, která nyní žijí se svou maminkou Whitney a jejím mužem. Whitney tvrdí, že Jill je její život. Podporovala Whitney během náročné léčby, a ještě jí umožnila stát se matkou. Takovou sestru má bezpochyby málokdo!

Autor: Adéla Ondroušková