Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Než ho zabila rakovina mozku, stihl si aspoň pochovat svého syna! I tohle může být štěstí

25. června 2019 | 06:00

Láska těchto manželů probíhala jako v pohádce. Délka jejich společného života byla ale omezená. Kelsey si Alexe vzala po jeho náročném boji s rakovinou mozku a věděla, že nemoc se jednou vrátí. Během krátkého soužití stihli věci, které mnoho párů nestihne za roky manželství.

Kelsey Daiber se vdávala po čtyřměsíční známosti a byla si jistá, že dělá správně. Brala si muže, který byl odvážný, čestný, krásný a měl obrovské srdce. Alex žádost o ruku milované Kelsey urychlil, jelikož měl méně času na štěstí než většina z nás. Před poznáním Kelsey totiž porazil rakovinu mozku, která se ale údajně měla jednoho dne vrátit. "Neváhala jsem ani minutu, chtěla jsem s ním prožít každý den a byla jsem vděčná, že si vybral mě," vypráví Kelsey. 

Pár týdnů po svatbě se Alexovi rakovina vrátila. Lékaři objevili rozsáhlý nádor na mozku, a to znamenalo několik dalších operací i nepříjemnou chemoterapii. "Chtěl být manželem i otcem, proto jsme se začali snažit o dítě," vzpomíná Kelsey. Netrvalo to dlouho a manželé slavili dvě čárky na těhotenském testu. Alex byl šťastný a radost z očekávaného miminka ho nakopla k tomu, aby o svůj život začal bojovat ještě více. Zdravotní stav se ale bohužel nezlepšoval, naopak už bylo jasné, že Alex se nikdy neuzdraví.

"Věnovala jsem mu každou volnou chvíli. Velmi se zhoršoval. Přál si vidět své dítě a aspoň jednou ho držet v náručí." Tahle představa držela Alexe naživu. Po narození syna se jeho stav na pár okamžiků zlepšil. Syna Ezru krmil, uspával i choval. Několik týdnů po narození už ale bohužel neměl Alex sílu a rakovině podlehl. Kelsey je nyní se synem sama a věří, že jednou dokáže být spokojená. "Věděla jsem, že to přijde, a jsem šťastná, že mi Alex dal Ezru, který je přesně jako on!"

 

Autor: Adéla Ondroušková