Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Manžel mě nutil do prsních implantátů. Stejně to skončilo rozvodem!

25. května 2019 | 06:00

Kvůli nátlaku manžela podstoupila tato mladá žena plastiku prsou. Zdravotní komplikace pociťovala až tři roky po operaci, kdy už jí podle jejích slov šlo téměř o život. Po vyndání implantátu má znovu chuť do života a dostatek energie na výchovu svých dětí.

Sia Cooper měla vždy problémy se sebevědomím. Matka ji odmala utvrzovala v tom, že je tlustá a měla by se sebou něco dělat. Pár měsíců po svatbě po ní manžel chtěl, aby si nechala zvětšit prsa. "Říkal, že to náš vztah okoření. Souhlasila jsem s tím, jelikož jsem ho často nacházela u filmů pro dospělé. A to mi na sebedůvěře nepřidávalo," vzpomíná Sia. 

Plastickou operaci prsou podstoupila v pouhých dvaceti dvou letech předtím, než se jí narodila první dcera. Po zákroku se prý cítila skvěle, doslova jako bohyně krásy. "Měla jsem dojem, že se za mnou otáčí každý muž." S vyšším sebevědomím přišlo i prozření a následná žádost o rozvod. Sia si uvědomila, že manžel, který s ní není spokojený, není partie pro život, a začala tedy nanovo.

Brzy si našla nového partnera, se kterým má dnes dvě děti. "Tři roky po operaci jsem se začala cítit dost unavená. Myslela jsem, že jen nezvládám výchovu prvního dítěte," tvrdí Sia. Jenže to se mýlila. Kromě únavy pociťovala mladá maminka bolest kloubů i otoky v obličeji. Výsledky z vyšetření ale prokazatelně ukazovaly, že Sia je zdravá. Na vadné prsní implantáty ji upozornily až ženy s podobnými zkušenosti na sociální sítích.

Vystrašená Sia si, po dohodě s odborníkem, nechala prsní implantáty vyndat a pár týdnů po operaci se cítila jako dříve. "Ženy by na plastiku prsou měly zapomenout! Když jsem zjistila, co silikonové implantáty obsahují, divila jsem se, že jsem začala mít zdravotní komplikace až tři roky po operaci." Pár měsíců po zákroku je Sia znovu v kondici. Ztratila přebytečná kila, přestaly jí vypadávat vlasy a stačí jí šest hodin spánku denně. 

Autor: Adéla Ondroušková