Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krásky z Instagramu na ulici nepoznáte, dokazuje mladá Švýcarka a fotí realitu

12. prosince 2022 | 05:00

Perfektní světlo, správný úhel i držení těla, zářivé barvy a samozřejmě filtry – to jsou nezbytné podmínky pro dnešní dokonalé fotografie, které se na Instagramu vydávají za reálné. Kim Britt ze Švýcarska se snaží lidem otevřít oči. "Takhle by fotografie vypadaly, kdyby neexistovaly filtry a holky nezatahovaly břicha."

Bezchybných fotografií je plný Instagram. Sledování těchto snímků nás přenáší do magického světa, kde je vše perfektní a nádherné. Dokonalá těla, zdravá jídla, perfektní pleť a drahé dárky i luxusní dovolené. Instagramový svět opravdu vypadá perfektně, mnozí z nás se kvůli tomu ale cítí mizerně a na výstavní životy ostatních lidí žárlí. Jenže svět není dokonalý! Ne vždy je vše stoprocentní a není tomu tak ani u překrásných fotek, které vídáte na Instagramu.

VIDEO: Děti by měly mít zbrojní průkaz na elektroniku, říká psycholog Vilém Urban.

Video se připravuje ...
Děti by měly mít zbrojní průkaz na elektroniku, říká psycholog Vilém Urban • VIDEO: Videohub

"Každá má na bříšku tuk. Některá méně, některá více, ale každá ho tam má. Společnost nám nějakým způsobem vnutila myšlenku, že být krásná znamená mít ploché břicho! To je ale hloupost. Slečny, které mají na Instagramu plochá břicha, jsou buď anorektičky, nebo bříško jen dokonale skrývají," dodává Kim Britt Tschopp, která tvoří fotografie, na nichž demonstruje, jaká je realita.

Být ženou je něco krásného, ale zároveň náročného. Očekává se od nás, že budeme vždy stoprocentní. Jenže i my máme nárok vypadat občas obyčejně. Kim na svých fotografiích znázorňuje, jak vypadají ženy v reálných okamžicích, a jak v těchto situacích vypadá fotka na Instagramu. "Když cvičím nebo jsem nemocná, opravdu nevypadám přitažlivě. Kdo ano? Jen ty, které se příliš nemocně necítí, když se stihnou nalíčit, aby mohly sdílet fotografii z postele," tvrdí Kim. 

Podle této mladé ženy je 90 % fotografií na Instagramu pouhá iluze. Někteří uživatelé Instagramu si své fotografie tak upravují, že byste je ve skutečném životě ani nepoznali. Jednoduše dělejte to, co vás baví, a ne to, co vidíte na sociálních sítích.

Autor: Adéla Ondroušková