Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na poslední pokus o umělé oplodnění si vzali půjčku. Dnes mají doma zázračná trojčata

20. května 2019 | 06:00

Ve čtyřiceti letech byla Christy stále bezdětná. O dítě se s manželem neúspěšně snažili téměř patnáct let. Zoufalství je donutilo k poslednímu pokusu o umělé oplodnění, na které si museli vzít půjčku. Dnes vychovávají zdravá trojčata!

Christy Beck se několik let marně snažila o miminko. V jejích čtyřiceti letech měla za sebou mnoho nepovedených pokusů o umělé oplodnění. Ona a její manžel se ale odmítali smířit s tím, že se z nich nikdy nestanou rodiče.

"Nedokázala bych žít bez dítěte. Zvažovali jsme i adopci," říká Christy. Rozhodli se dát vlastnímu miminku poslední šanci. Na další pokus o umělé oplodnění už ale neměli finance, a tak si museli vzít vysokou půjčku, i když byl výsledek značně nejistý. 

Bylo to jednoduše teď, nebo nikdy! Pět dní po zákroku si Christy udělala těhotenský test, který ukazoval dvě čárky. "Za pár dní jsme jeli na ultrazvuk, kde mi lékař řekl, že čekáme dvojčata. Na prohlídce ve dvanáctém týdnu tam bylo o miminko víc," vzpomíná Christy. Jenže lékaři manželům doporučovali se jednoho plodu vzdát. Christy měla totiž rizikové těhotenství a nápor tří miminek v jejím věku by mohl mít fatální následky.

Rodiče nad variantou, kterou jim navrhli lékaři, nepřemýšleli ani minutu. Rozhodli se podstoupit riziko a nechat si všechna tři miminka. Na každé kontrole pak očekávali jen dobré zprávy. Přes všechny těhotenské komplikace Christy porodila tři zdravé děti. Ty musely být po narození několik hodin v inkubátoru, ale měly se čile k světu. Pětičlenná rodina si nyní užívá života, ve kterém se bezpochyby nenudí. Dvě holčičky a jeden chlapec jim totiž žádné chvíle klidu nedopřávají.

Autor: Adéla Ondroušková