Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Manžel jí zemřel, když byla těhotná. Po porodu bojoval o život i jejich chlapeček!

11. května 2019 | 06:00

Během těhotenství zemřel Kelsey manžel, kterého z celého srdce milovala. Syn, který byl na cestě, měl vážnou vadu srdce a nikdo si nebyl jist, zda vůbec přežije porod. Statečná vdova se ale s osudem pere, co jí síly stačí. Syn Maxley má za sebou operaci srdce a vypadá to, že bude mamince už dělat jen samou radost.

Čekal ji život jako z pohádky. Po škole se vdala za milovaného muže, se kterým plánovala rodinu. Jenže po svatbě se vše začalo nekontrolovatelně hroutit. Kelsey měla první těhotenství velmi komplikované a o miminko nakonec přišla.

Druhý pokus byl úspěšný a v červenci roku 2018 se měl manželům narodit zdravý chlapeček. “Manžel se na miminko moc těšil. Bylo to naše vymodlené dítě.” Okolo dvacátého týdnu zjistila Kelsey na lékařském vyšetření, že má syn vadu srdce, a o pár dní později skončil manžel Scott na jednotce intenzivní péče.

Z ničeho nic mu začaly selhávat plíce. Kelsey strávila několik dnů v nemocnici po boku umírajícího manžela, ten ji nakonec tragicky opustil. "Bylo to nečekané. Nevěděli jsme, že má nějaké zdravotní potíže. Byla to pro mě rána," dodala nešťastná Kelsey.

Čtyři dny po smrti milovaného manžela začala Kelsey rodit. Syn Maxley Russell Ferguson se narodil s velmi vzácnou srdeční vadou a i několik měsíců po porodu musel zůstat v nemocnici. Podstoupil důležitou operaci, po které je nutná intenzivní péče obou rodičů. Kelsey je na to ale sama. "Máme před sebou dlouhou a náročnou cestu. Pro nás je ale důležitější, že tu jsme jeden pro druhého," dodala Maxleyho maminka.

Nyní je Maxley z nejhoršího venku a Kelsey se těší, až ho naučí na kole a bude mu vyprávět, jaký dokonalý člověk jeho otec byl. Oba dva podporuje celá rodina, která se snaží chlapci nahradit chybějící mužský vzor. "Scott by byl skvělý táta. Takového už mít náš syn bohužel nikdy nebude," podotkla nakonec smířená Kelsey.

Autor: Adéla Ondroušková