Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zuboženého kocoura přehlížely denně tisíce lidí. Dnes je o něj rvačka!

12. února 2019 | 06:00

Tento kocour dostal druhou šanci na život. Z bezdomovce povýšil na modela, o kterého je obrovský zájem. Cotton žil na ulici dlouho o hladu a požírali ho paraziti. Nyní byste ho rozhodně nepoznali!

Cotton je kocourek, který ještě nedávno žil sám na ulici. Byl nemocný a málem zemřel. Zaživa ho pojídali paraziti a byl velmi podvyživený. Trpěl velkými bolestmi, a to až do chvíle, než se zjevil jeho strážný anděl. Carmen Weinberg ho našla na ulici a odvezla si ho do své organizace pro pomoc kočkám bez domova.

Kvůli parazitům nemohl otevřít oči, a nebyl tedy schopný si obstarat potravu. Stav Cottona byl velmi zlý. Veterináři mu nasadili antibiotika a Carmen byla pověřena, aby mu srst promazávala kokosovým olejem. Dokud sám Cotton neotevřel oči, krmila ho dokonce pravidelně z ruky. Zdravotní stav nalezence se rychle zlepšoval, a Carmen tak věděla, že je z nejhoršího venku!

Poté, co kocour konečně otevřel oči, všichni padli úžasem. Každé oko má totiž jinak barevné. Jedno má křišťálově modré a druhé je žlutozelené. Ze špinavého a otrhaného kocoura se stal sněhově bílý model, kterého chtějí nyní adoptovat desítky rodin. To se ale Carmen zatím nelíbí a tvrdí, že si tohoto bojovníka nechá sama!

Z dnešní moderní a zlé doby je totiž rozčílená. "Kolem Cottona prošly na ulici tisíce lidí a nikdo si ho ani nevšiml. Lidé se ho štítili, a teď ho chtějí, protože je krásný," popsala rozhořčená Carmen. Pravdou je, že dokud byl Cotton špinavý a zubožený, nechtěl ho domů nikdo. Většina se ozvala až potom, co uviděla na facebookovém profilu fotku navoněného a zdravého kocoura.

Autor: Adéla Ondroušková