Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Narodil se s nádorem větším než jeho hlava. Bude žít, ale bude i šťastný?

16. ledna 2019 | 06:00

Gavin se narodil se zdeformovaným obličejem, to způsobil nezhoubný nádor. Abnormálně velká hlavička mu pravděpodobně zůstane a on i jeho rodina se s touto krutou realitou budou muset smířit.

Victoria Silvestri měla jména pro své budoucí děti vybraná už na střední škole. O tom, že se stane maminkou, snila odmala, a když její těhotenství konečně přišlo, nemohla se svého miminka dočkat. Oproti ostatním ženám probíhalo její těhotenství ze začátku výjimečně klidně. Victoria netrpěla žádnými nevolnostmi ani ničím podobným, pouze jí rostlo těhotenské bříško.

Na ultrazvuku při pravidelné prohlídce objevil lékař abnormalitu. Chlapeček měl podle doktorů nezvykle tvarovanou hlavu, genetické testy ale byly v normě. Victoria a její manžel Joe se rozhodli si miminko nechat, a to s sebou neslo i zvláštní režim. Mimo jiné měla Victoria těhotenskou cukrovku a preeklampsii, takže za ní doktor dojížděl každý den přímo do domu.

V den porodu si Victoria musela s kontrakcemi poradit sama, Joe byl totiž na služební cestě a nestihl přiletět včas. Po porodu se u Gavina bohužel prokázala předvídaná diagnóza. Narodil se s nezhoubným nádorem na obličeji, který se nazývá cystický hygrom. Chlapec má znatelně zvětšený krk, hlavu i rty a v porodnici byl připojen na mnoho přístrojů.

Maminka má nyní svého syna doma. Gavin má problémy s příjmem stravy a občas potřebuje podporu dýchání. Victoria se snaží svému synovi i jeho speciální péči přizpůsobit a dělá maximum, aby měl její syn úsměv na tváři. Podle lékařů má chlapec sice šanci na dlouhý život, otázkou ale je, jak šťastný život to bude.

Autor: Adéla Ondroušková