Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Největší pes na světě si žádá oběti! Krachují kvůli němu vztahy i bankovní účty

Video se připravuje ...
Největší pes na světě
VIDEO: Prima Zoom
26. ledna 2019 | 06:00

My Češi milujeme pejsky. I já patřím k těm, kteří považují psa za právoplatného člena rodiny se všemi privilegii. Jakmile si tu němou tvář jednou zamilujete, už se to s vámi veze. Je to přítel, který nezklame. Není ovšem pes jako pes. Občas se stane, že tohle zvířátko totálně otočí váš život vzhůru nohama.

Při výběru psa si volíme většinou takové plemeno, které se nám líbí a jehož povaha a náročnost výcviku odpovídají našim možnostem a schopnostem. Tedy tak by to v ideálním případě mělo být. Každý má jiný požadavek, co se psího společníka týče, někdo preferuje malá plemena, protože jsou praktičtější, ale je mnoho lidí, kteří milují veliké psy. Na světě je i pár takových, kteří si doma hýčkají obry!

Taxikářka Claire má doma giganty hned dva, devadesátikilového Freddyho a jeho sestru Fleur. Od štěňat s nimi bydlí v domě, kde se postupně vše přizpůsobilo psům. Gauče se mění jako na běžícím pásu. Je to jen jeden z výdajů, které činí ročně přibližně dvanáct a půl tisíce liber, což je v přepočtu neskutečných tři sta šedesát dva a půl tisíce korun!

Je to čtyři roky, co ji opustil přítel, a ona není schopná si kvůli svým čtyřnohým miláčkům najít partnera. Psům věnuje prakticky celý den, když musí do práce, zastoupí ji podnájemník. Je složité s takovými obry někam vycestovat, Claire převáží psy v mikrobuse. Ani návštěva restaurace nebo jiných podniků s nimi moc nepřipadá v úvahu, přátelé tak musí navštěvovat ji.

Claire se stejně jako další tři majitelé obřích dog účastní měření, které by mělo ukázat největšího psa na světě. Může tak získat zápis v Guinnessově knize rekordů. Další obr žije u Bryana a Julie ve Walesu. Major je kuriozitou pro okolí, vypadá spíš jako kůň, je dokonce větší než shetlandský poník. Jeho snídaně se skládá z dvou kilogramů drštěk, dvou litrů mléka a šesti vajec, to je celkem přes tři tisíce kalorií! Poslední fešák je z USA, jmenuje se Rocco. Kdo vyhraje a který z těchto obrů se stane největším psem světa, na to se můžete podívat dnes večer na Prima Zoom.

Máte psa, který útočí na vše, co se hýbe? Ve videu níže vám poradíme, co s tím.