Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Malý bojovník přežil mrtvici i odpojení od přístrojů! Tomu se říká zázrak

23. ledna 2019 | 06:00

Dominic vypadá jako malý dalmatin. Narodil se s mateřskými znaménky, která má po celém těle. To ale bohužel není jediná abnormalita na jeho tělíčku. Krátce po svém narození prodělal mrtvici a během dalších měsíců života mu lékaři zjistili malformaci jater. On se ale odmítá vzdát, o svůj život bojuje ze všech sil.

Meagan je maminka dvou dětí a vzorná manželka. Během těhotenství se starší dcerou ji nepotkala žádná vážnější komplikace, a proto se dalšího těhotenství nebála. Čekání na druhé děťátko bylo ale značně rizikovější. Od začátku těhotenství měla Meagan snad všechny těhotenské obtíže. Většinu času tedy trávila v nemocnici pod dozorem odborníků.

Nedonošený Dominic se narodil už v 33. týdnu a jeho rodiče označovali synovo narození jako začátek konce. Krátce po narození prodělal chlapec silnou mozkovou mrtvici, po které lékaři počítali s vážným poraněním mozku. Špatným zprávám ale neodzvonilo! Doktoři Dominikovi udělali několik dalších vyšetření a zjistili, že chlapec má arteriovenózní malformaci na játrech.

Oba rodiče byli už úplně na dně. Jako by nestačilo, že měl chlapec po celém těle červená mateřská znaménka. Už to by mu komplikovalo zbytek života, ale s takovými zdravotními komplikacemi, jako je poškození mozku, nebude chlapec nikdy žít plnohodnotně. Meagan a všichni lékaři se shodli, že chlapce odpojí od dýchacích přístrojů. "Odpojila jsem syna od přístrojů, které ho držely při životě. Věděla jsem, že je to správné, ale také jsem věděla, že půjdu do pekla!"

Jenže v tu chvíli se stalo něco neskutečného! Po odpojení od přístrojů Dominikovi srdíčko stále bouchalo a všechny životní funkce byly v normálu. Po dvou dnech byl chlapec dokonce mimo ohrožení života a mozek po mrtvici neměl tak rozsáhlá poškození, jak lékaři předpokládali. Byl to zázrak! Dominika čeká ještě důležitá operace mozku a následky si ponese celý život, o svou rodinu ale očividně stojí. 

Své zdravotní komplikace Dominic jednu po druhé překonává a s každým úspěchem je o krok blíž k dlouhému životu. Mateřská znaménka má po těle sice pořád, ale s věkem mu postupně začínají mizet. Je to veselé miminko, které nyní dělá rodičům i starší sestře radost. Všichni jeho blízcí doufají, že Dominic nakonec bude schopný překonat všechny překážky, které mu život přichystal. 

Autor: Adéla Ondroušková