Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nic není nemožné: 14letá dívka s Downovým syndromem je hvězdou módních přehlídek

11. února 2019 | 06:00

Georgia Traebert je čtrnáctiletá dívka pocházející z Brazílie. Před nějakou dobou umístila její maminka snímek smějící se dívky na sociální sítě. Co začalo jako nevinná fotka na Facebooku, vyústilo v počátek úspěšné modelingové kariéry. Nejspíš vás napadne, že na tom není přece nic zvláštního. Opak je však pravdou. Georgia má totiž Downův syndrom. 

"Všechno začalo jako vtip. Nahrála jsem její fotku na Facebook a nečekala jsem, že bude mít takový úspěch. Chtěla jsem jen inspirovat další děti, které trpí Downovým syndromem," vysvětlila dívčina maminka. Jeden snímek nakonec vedl k tomu, že Georgia podepsala smlouvu s pěti různými modelingovými agenturami a stala se hvězdou přehlídkových mol. Zároveň se objevila v několika reklamách v Brazílii, ale co je nejdůležitější – stala se inspirací pro mnoho lidí.

Georgia se stala známou po celém světě a na jejím instagramovém účtu mladou dívku sleduje přes dvaasedmdesát tisíc fanoušků. Zatímco její kariéra vzkvétá, její maminku přepadávají občas obavy z negativních komentářů, které se sem tam na internetu objevují a její úspěchy zpochybňují. "Občas se objevují narážky, že je úspěšná jenom proto, že má blond vlasy a modré oči. Jde hlavně o to, že je Georgia talentovaná a laskavá. Jinak by přece nedošla tak daleko," brání se její matka.

Díky modelingu získala sebevědomí a i přes svou nemoc si je jistější. Jejím největším snem je stát se herečkou nebo zpěvačkou – a kdo ví, třeba se její sen splní. "Moje rada je nikdy se nevzdávat. Pokračujte v boji a nevzdávejte se svých snů, protože nic není nemožné. Pokud něco opravdu chcete, tak v to věřte a bojujte," dodává. Podívejte se do fotogalerie na malou modelku, pro kterou nic není nemožné:

Autor: Aneta Valešová