Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Je jí 96, přežila holocaust a takhle to roztáčí s deathmetalovou kapelou!

Video se připravuje ...
Přežila holocaust a nyní si užívá života. Stařence je 96 let a zpívá v death metalové skupině
VIDEO: youtube.com
28. ledna 2019 | 06:00

Na nový začátek není nikdy pozdě! Inge Ginsberg přežila holocaust, a snad i proto si umí užít života jako málokdo. Je zpěvačkou v deathmetalové skupině a vážně to umí rozjet! Natáčení klipu i  ohlasy od fanoušků si náramně užila. Kde na to ve svých letech bere energii?

Inge Ginsberg (96) se narodila v Rakousku do bohaté židovské rodiny. Před válkou žila normální život, který byl na dřívější poměry dokonce luxusní! Studovala na střední škole, při ní pracovala a ve volném čase jezdila do rodinné vily za zábavou. Během války skončila Inge s maminkou v uprchlickém táboře ve Švýcarsku, kde válku přečkala. Několik let po válce se Inge vdala za hudebního skladatele, s ním žila v Los Angeles.

V padesátých letech zažila další krušné období. Rozvedla se a spolu s dcerkou z Hollywoodu utekla. Všichni její přátelé ji ale vždy znali jako veselou, milou ženu, která celý život psala romantické knihy o lásce. A proto se také všichni divili, když zjistili, že Inge teď zpívá v deathmetalové kapele! Nikdy totiž neuměla zpívat. 

Inge si po rozvodu psala básně a její rodinu napadlo, že by je mohla tímto originálním způsobem šířit mezi ostatní lidi. A byla to pravda! Stařenky v deathmetalové skupině si všimne valná většina společnosti. O to víc, když má na sobě zářivě červené šaty nebo róbu s holými rameny. Tématy textů, které Inge píše, jsou většinou láska, věrnost, lidskost, ale i nenávist. To jsou podle Inge totiž základní kameny v lidském životě. 

Píseň, ke které je natočen i videoklip, v němž Inge vystupuje, je opravdová pecka. Zpěvačka si vystoupení užívá a vrtí se jako mladice. Pohádková babička vám po zhlédnutí videoklipu bude připadat spíš jako dračice. Svým aktivním přístupem chce Inge motivovat i ostatní starší ročníky. Tvrdí, že na změnu života není nikdy pozdě!

Autor: Adéla Ondroušková