Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Láska dokáže všechno! Chlapec s Downovým syndromem změnil postižené dívce život

16. dubna 2018 | 06:00

Všichni lidé na světě bohužel nemají to štěstí, že mohou žít zdravý a spokojený život. Najdou se ale lidé, kteří si i přes své onemocnění dokážou život vychutnat plnými doušky. Mezi takové patří také Ciera a Connor, kteří jsou důkazem toho, že žádné postižení nemůže zabránit pravé a upřímné lásce. 

Ciera se narodila s genetickou vadou, která jí od malička působila mnoho zdravotních potíží. Ve třetí třídě se její stav zhoršil a byl doprovázen silnými záchvaty, které trvaly až pětačtyřicet minut. Doktoři následně zjistili, že je její mozek trvale poškozen. Ciera nebyla schopná rozvíjet své znalosti a dospívat stejně rychle jako její vrstevníci.

Celá rodina byla zoufalá. Dívčina matka už nedoufala, že její dcera bude moct někdy vést normální a šťastný život jako všichni ostatní. Byla pořád sama a neměla žádné kamarády. Její matka se bála, že by ji ostatní mohli šikanovat, a proto při přestupu na střední školu zvolili speciální školu pro zdravotně postižené žáky. Brzy rodina zjistila, že to bylo nejlepší rozhodnutí, které mohla udělat.

Hned po příchodu do nové třídy se Ciery ujal Connor, který trpí Downovým syndromem. Dívce úplně změnil život. Zapojoval ji do svých aktivit, seznamoval ji se svými přáteli. Její život obrátil vzhůru nohama a Ciera se díky němu začala zase smát, těšila se do školy a Connorovu lásku opětovala. On i jeho kamarádi se o Cieru starali a chovali se k ní skvěle. Zkrátka se všichni dokonale doplňovali, jako kdyby dívka byla poslední chybějící článek v jejich partě.

V loňském roce musela Ciera akutně podstoupit důležitou operaci páteře. Byla zdrcená, protože se těšila na ples, na který měla jít s Connorem, a bylo jasné, že se do té doby neuzdraví. S tím se bohužel nedalo nic dělat, protože její páteř byla příliš vychýlená a operaci nešlo odložit. Connor však Cieru podpořil. Přinesl jí koš plný věcí, které miluje, hrál s ní hry a pořád jí opakoval, že všechno bude zase v pořádku. Jejich silné pouto pomohlo Cieře k brzkému uzdravení. 

Ciera sice svůj vysněný ples nestihla, ale to jí nebránilo v tom, aby si s Connorem zorganizovala svůj vlastní. Pořídila si krásné šaty, vytvořila perfektní účes a make-up a Connor k ní svým oblekem dokonale ladil. Byl to pro oba jeden z těch nejkrásnějších dnů. Tento pár je ztělesněním opravdové lásky a na fotografiích ze soukromého plesu přímo září. Přesvědčte se sami!

Autor: Adéla Ondroušková