Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Podivná závislost: Muž jí 25 let jenom pizzu!

Ilustrační fotografie
4. března 2014 | 13:30

Dan Janssen z Marylandu je závislý na pizze! Posledních 25 let nejedl nic jiného. Navíc se rozhodl stát se vegetáriánem, ale k smrti nenávidí zelenu. Z toho problému vybruslil tak, že jí pouze pizzu se sýrem.

Jídelníček osmatřicetiletého Dana je opravdu tristní. Denně sní dvě sýrové pizzy o průměru 30 cm, které zapije dvěma velkými hrnky kávy. To praktikuje již čtvrt století!

Zdravá strava?

Janssen je přesvědčen, že jeho způsob stravování je v pořádku. "Díky tomu, že jsem vyřadil ze svého jídelníčku všechny ostatní jídla, maso i zeleninu, jsem fit, štíhlý a hlavně zdravý," tvrdí Američan.

Kdo by čekal pořádného tlouštíka, je na omylu. Tenhle "pojídač" pizzy je na první pohled úplně normální "chlapík". Možná především díky tomu, že denně jezdí na kole zhruba 50 kilometrů.

"Pizza je jako sex! I když je špatná, skvěle chutná," mluví o své podivné závislosti Dan Janssen.

pizza
Autor: Shutterstock

Stereotyp? Nikdy!

Také promluvil o tom, že stereotyp rozhodně nepociťuje, protože pizzu odebírá z různých restaurací a fast foodů, kde se jejich suroviny výrazně liší. Občas si pizzu nechá posypat i oreganem, ale jinak se drží rajčatového základu a rozpuštěného sýru.

Pizzový "odborník" prý nejlepší kousek svého života ochutnal v newyorské restauraci Pontillo. "Jakoukoli pizzu jsem od té doby měl, žádná nebyl lepší než tahle!"

Láska léčí

Kvůli své snoubence dochází Dan pravidelně na terapie, který mu odborník pomáhá zbavit se závislosti na pizze. "Moje snoubenka je vegetariánka, chtěl bych s ní někdy zajít do restaurace na něco jiného, než je pizza. Jsme kvůli mě v tomto směru poměrně omezení při výběru restaurace. A já chci, aby byla šťastná ve všech směrech"!