Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Žena je závislá na dietní cole! Vypije 50 plechovek denně

Jakki Ballan je 30 let závislá na dietní cole!
9. března 2014 | 06:00

Jakki Ballan (42) propadla podivné závislosti, denně vypije až 50 plechovek dietní coly. Již hodinu po tom, co ráno vstane z postele, zvládne vypít tři. Hrozí jí smrt?

Když byla Jakki Ballan v pubertě, začala výrazně přibírat na váze. Odbornice jí poradila, ať přestane pít sladké nápoje. Tehdy to všechno začalo!

Jakki přestala pít slazené nápoje a ze svého jídelníčku vyřadila i veškeré sladkosti a výrazně zhubla. Když ji, jak se lidově říká, honila mlsná, otevřela si plechovku dietní coly a své chutě zahnala. Ze začátku se zdálo, že je to skvělý nápad. Ovšem jen do doby, než si nedokázala představit den bez několika litrů tohoto nápoje.

Drahá závislost

Kromě toho, že je její závislost zdraví nebezpečná, je také velmi finančně náročná. Jakki přiznala, že měsíčně za dietní colu utratí v přepočtu více než 16 tisíc korun.

Jakki Ballan je 30 let závislá na dietní cole!
Autor: profimedia.cz

Složitá léčba

Dnes se snaží se závislostí vypořádat, ale jde to velmi pomalu. Zatím svou denní dávku šumivého nápoje snížila na třicet plechovek. Ještě pořád ovšem není schopná vyjít z domu, aniž by v kabelce neměla minimálně dvě plechovky. "Jednou jsem vyrazila na nákup bez coly. Jakmile jsem opustila domov, začala jsem se potit, třást a byla jsem strašně vyděšená," přiznává Jakki, která rozhodla léčit hlavně proto, že jí trápily bolesti hlavy a halucinace.

Ty byly způsobené dlouhodobým přísunem škodlivých látek obsažených v nápoji. Například fosfor, který je v malém množství neškodný, způsobuje ve větších a pravidelných dávkách trvalé poškození mozku a kostí.

Nezbývá, než Jakki držet palce, aby se jí podařilo po třiceti letech porazit závislost a žít normální a klidný život.