Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dívka vážila 28 kg: Porazila anorexii a je známou pekařkou

24. července 2013 | 12:30

Nicky Royle trpěla anorexií a vážila pouhých 28 kg. Od smrti ji dělil jen krok. Dnes je dívka uznávanou pekařkou a její blog sledují lidé po celém světě.

Ještě nedávno bylo pro Nicky jídlo úhlavním nepřítelem. Trpěla totiž anorexii a vážila pouhých 28 kilogramů. Její život visel téměř na vlásku. Naštěstí si problému všimly dívčiny rodiče a Nicky okamžitě nastoupila na léčbu do nemocnice.

Nicky sice během půl roku v nemocnici nějaké to kilo přibrala, ale do půl roku měla opět původních 28 kilogramů. Nastoupila tedy na léčbu do jiné nemocnice. Jídlo ovšem schovávala pod postel nebo ho vyzvracela. Teprve, až když se dívce zastavilo srdce a musela být resuscitována, se v ní něco pohnulo. "Když jsem ležela polomrtvá na nemocničním lůžku, uvědomila jsem si, jak daleko jsem svou posedlost nechala zajít," svěřila se dívka.

Nicky v době anorexie.
Autor: kabochafashionista.com

Nicky začala hladovět ve svých 13 letech. V nejhorším období jedla pouze projímadlo, prášky na hubnutí a jedno jablko denně a jídlo od rodičů schovávala po kapsách. O čtyři roky později málem v nemocnici zemřela. "Chtěla jsem být perfektní studentka a ta nejlepší dcera s ideální váhou. Touha po dokonalosti se mi vymkla z rukou." Dnes se dívka váží 48 kilogramů a snaží se zdravým způsobem ještě trochu přibrat.

Po vyléčení se snažila vypěstovat si kladný vztah k jídlu. Pravidelně si na internetu hledala recepty a snažila se vařit. Během těchto pokusů si uvědomila, že se z původní otravné činnosti pomalu stává koníček.Zanedlouho si Nicky založila vlastní blog a začala se s ostatními lidmi dělit o své recepty. "Ochutnávání neznámých potravin a objevování nových chutí mě naplňovalo pocitem štěstí," dodává ke svému příběhu mladá dívka.

Máslové košíčky s fondánem
Autor: instagram
Vedle objevení nové vášně Nicky také úspěšně dokončila studium a dokonce se přestěhovala do vlastního bytu. Ve své vlastní kuchyni trávila téměř veškerý volný čas. Nicky se naučila jídlo milovat a to jí zachránilo život.

Zaujal vás příběh mladé Nicky? Podívejte se na její blog: kabochafashionista.com

 

Vyzkoušejte: Melounovo jablečné muffiny

...
Autor: kabochafashionista.com
Ingredience:

1 a půl šálku celozrné mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
špetka soli
2 celé banány
1 šálek melounové dužiny
3/4 šálku hnědého cukru
1/4 šálku jablečného pyré
1/4 šálku melounové šťávy
1/4 šálku sušených jablek

Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a hnědý cukr. V mixéru rozmixujte banán a přidejte jablečné pyré. Do ovocné "kaše" přimíchejte směs z velké misky a melounovou dužinu, ze které jste pomocí utěrky vymačkali co nejvíce šťávy. Nakonec přidejte sušená jablka a vše rozmixujte. Vložte do formiček nebo vytvarujte v ruce a pečte cca 20 minut. K zákusku podávejte na osvěžení melounovou šťávu.