Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Anorektička vážila méně než 30 kilo! Přežívala už jen o vodě

23. října 2014 | 06:00

Jen zázrakem nezemřela! Problémy s příjmem potravy jí trápily už od osmi let. A stupňovaly se. Zbývala z ní už doslova jen kostra potažená kůží. Nakonec si ale Aimee Corner (19) naštěstí uvědomila, že je nemocná a díky svému odhodlání se jí podařilo nemoc porazit. 

Jako dítě trpěla Aimee pocházející z anglického hrabství Tyne and Wear panickým strachem z potravy. Ten se v ní vyvinul už ve druhé třídě, když její kamarádce jednou zaskočil kus masa a ona se téměř udusila. Bylo jí pouhých osm let, když začala pociťovat odpor k jídlu.

Problémy s příjmem potravy se pak znásobily v pubertě, když se dívka snažila zapadnout do kolektivu. Spolužáci jí šikanovali, protože podle nich nebyla dost hubená. Aimee proto přestala úplně jíst, začala denně cvičit. A stanovila si šílený cíl. Chtěla zhubnout pod 30 kilogramů. Nikdy jí ale nenapadlo, že se jí opravdu podaří ho dosáhnout. "Ani ve snu by mi nebylo napadlo, že se mi to podaří. Věděla jsem, že kdybych klesla na tak nízké číslo, pravděpodobně by mě to zabilo," říká.

V pubertě si Aimee Corner stanovila šílený cíl. Chtěla zhubnout pod 30 kilo.
Autor: profimedia.cz
Po dvou týdnech, během nichž žila doslova jen ze vzduchu, musela být podvyživená dívka hospitalizována. Byla na tom tak špatně, že se její máma obávala nejhoršího. Lékaři jí příliš nadějí nedávali. Její tělo bylo v hrozném stavu.

Nakonec ale všechno dobře dopadlo. Aimee si uvědomila, že musí svoje myšlení změnit. Po návratu domů z nemocnice si proto stanovila nový cíl. Přibrat na nejméně padesát kilo. A je na dobré cestě.

Devatenáctiletá Aimee teď doufá, že inspiruje i další mladé lidi, kteří trpí nějakou poruchou příjmu potravy. Studuje psychologii a doufá, že i díky titulu bude schopna pomoci ostatním lidem, podobně postiženým lidem. "Podařilo se mi překonat mé obavy a chci lidem trpícím anorexií z mého pohledu ukázat, že to jde," dodává Aimee.