Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Anorektička porodila zdravé děvčátko. Teď doufá, že nemoc porazí

16. srpna 2013 | 14:30

VIDEO: Strach o nenarozené dítě ji pronásledoval v průběhu celého těhotenství. Současně s ním však i hrůza z toho, že ztloustne. Angličanka Holly Griffiths (21) totiž od dětství trpí anorexií. Kvůli dětem však doufá, že se jí teď podaří nemoc porazit.

"Vím, že musím jíst i za dítě, ale je těžké vytlačit z hlavy ty hlasy, které mi říkají, že jsem tlustá," přiznávala Holly smutně. V osmém měsíci těhotenství, jen pár dnů před porodem, vážila pouhých 51,5 kilogramu.

Strach a obavy o nenarozenou dcerku jí však naštěstí nedovolily poddat se hrozivé nemoci, kterou trpí už od dětství. Na svět tak, jen pár hodin po synovi prince Willima a Kate Middleton, přišla malá Isla.

"Každý den jsem se snažila přijímat dostatek kalorií, aby se už neopakovala má nepříjemná zkušenost z prvního těhotenství. Tehdy jsem totiž ještě nebyla na dítě připravená a během celého těhotenství jsem držela drastickou nízkokalorickou dietu," prozradila.

Takhle vychrtlá byla Holly v 21. týdnu.
Autor: Facebook, youtube.com

Během těhotenství se svým prvním synem Dylanem (2) si totiž prošla mnoha komplikacemi. Na životě ohrozila nejen sebe, ale i nenarozené dítě. V posledním trimestru jí dítě zlomilo jedno žebro a začalo nebezpečně tlačit na plíce. Doktoři proto vyvolali předčasný porod.

Syn se nakonec narodil zdravý a navzdory matčině boji s vážnou nemocí netrpí žádnými trvalými následky. "Cítila jsem se vinná tím, že jsem takhle ohrozila jeho život a opravdu jsem si oddychla, když se narodil zdravý," svěřila se Holly.

Teď je mladá žena odhodlaná pokračovat v léčbě. Chce dosáhnout optimální zdravé váhy a být dobrým vzorem pro své děti. "Nejsem na tom ještě úplně nejlépe, ale snažím se jíst pravidelně alespoň tři jídla denně," říká.

"Mám v plánu jednou měsíčně navštěvovat svého praktického lékaře aby mě zvážil a udělal mi krevní testy. Doufám, že až na to budé mé tělo připravené, přiberu ještě alespoń 10 kilo," dodává.