Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zachránil jí tvář, tak si ho vzala

Lada Prosová má s manželem Zdeňkem pohádkový život
5. června 2011 | 04:32

Ne mnoho žen najde svou pohádkovou lásku. Bývalá modelka Lada Prosová to štěstí měla. S manželem, plastickým chirurgem Zdeňkem Prosem, se ale poznala paradoxně díky nejhoršímu okamžiku svého života.

Dohromady je svedla osudová náhoda. Před patnácti lety se Lada v autě čelně srazila s kamionem a ve tváři jí zůstaly střepy. Skončila proto na oddělení plastické chirurgie v nemocnici na pražských Vinohradech. „Můj současný muž měl právě službu, což bylo štěstí, protože díky němu vypadám zase normálně,“ říká Lada. Tam ale ještě jiskra nepřeskočila. I když je pravda, že už tenkrát ji pan doktor zaujal.

Nepřed byl rozvod

Po čase ho pak zkontaktovala znovu. Pracovala totiž jako modelka a kamarádky ze zahraničí měly zájem o plastické zkrášlovací zákroky v cenově dostupnějších Čechách. Lada začala Zdeňka doporučovat a nakonec i nečekaně a zcela neplánovaně přeskočila jiskra. Mělo to ovšem háček, jak Lada přiznává: „Zdeněk byl ženatý a měl dvě děti. A i já jsem byla vdaná. Přesto jsme spolu ale toužili žít. Legálně.“

„Dělala jsem si ambice, že najdu někoho, kdo nemá žádnou minulost, kdo je svobodný a bezdětný,“ přiznává Lada. „Nechci si hrát na moralistku, ale přece jenom se musíte vypořádat s tím, že se nějaká rodina rozbíjí na úkor vašeho štěstí. Doufám ale, že se prokazuje, že to mělo smysl. Navíc máme spolu skvělého syna, kterému je devět let.“

Potřebuji muže obdivovat

Co Ladu na manželovi tenkrát „dostalo“? „Vyzařuje z něj klid, vyrovnanost, empatie,“ vypočítává klady svého protějšku. „Všechny věci, které jsou hrozně potřeba a které ženy vyhledávají.
Vůbec nepochybuji o tom, že se o Zdeňkovi spoustě ženám zdá. Mně sice taky, jenže ten sen je poměrně reálnější. To, co dokázal manžel ve svém oboru, je ovšem neoddiskutovatelné."

"Nechtěla jsem vedle sebe mít mužského, jehož bych si nevážila za to, co umí. Potřebuji svého muže obdivovat. A za Zdeňka opravdu mluví činy. Navíc v kontaktech nepotřebuji mít žádného instalatéra ani elektrikáře. Tohle všechno jsem mohla vyrušit, protože Zdeněk je hrozně šikovný a schopný a všechno umí sám. Pro něj je ale nevýhoda, že si na to velice rychle zvyknete. A tak ho asi nechválím tak často, jak bych měla.“

I ideál má své mouchy

I když žijete s mužem snů, nějaká ta chybička se přece jen vloudí. Co dokáže vzájemně rozčílit Ladu a Zdeňka? „Oba jsme dost kritičtí,“ říká Lada, „což asi občas způsobuje naše nedorozumění. Pokud jde o nároky na partnera, jsme poměrně perfekcionisti. Ani jeden z nás není spokojený s málem, což samozřejmě pro partnera může být občas docela skličující. Důležité je, že se spolu dokážeme pořád zasmát,“ říká Lada.

„Zdeněk to nejlepší, co mě potkalo, toho zvratu osudu jsem nikdy nelitovala. I tak ale měla muže snů asi jen Pretty Woman. A to ještě ve filmu. Ve chvíli, kdy se sen stane realitou, už jím přestává být. Zásadní věc, kterou bych ale ráda změnila, je, aby Zdeněk byl aspoň malinko víc společenský. Ze všeho nejraději třeba zalézá do garáže. Mám pocit, že tato místnost stojí o něco výše než já," směje se Lada.

"Já jsem naopak velmi společenská a ráda komunikuji. Zdeněk má jen úzký okruh lidí, se kterými si je ochotný sednout a popovídat. I tak ale někdy nepromluví ani slovo. I když i na to se ale dá samozřejmě zvyknout,“ uzavírá.

Autor: Alena Dušková