Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V kómatu přivedla na svět syna, pak zemřela

Takhle si Lucii († 27) pamatají nejbližší - stále sa usmívala a rozdávala radost.
16. května 2011 | 07:27

Příběh, z něhož mrazí se odehrál na Slovensku! Lucie (†27) se spolu s manželem Filipem těšila na prvního potomka. Jejich radost však skončila předčasně. Lucka svého syna neměla šanci ani podržet v náručí. Den po porodu zemřela. Malá Adámek o svůj život stále bojuje.

První měsíce těhotenství probíhaly bez jakýchkoliv komplikací. Pak však došlo k nepředvídatelné tragické události. Lucii totiž v pátém měsíci těhotenství praskla důležitá céva v mozku a okamžitě musela absolvovat náročnou operaci. Po ní se již neprobrala. Po dvou měsících v kómatu předčasně přivedla na svět synka. Den po jeho narození však usnula navždy. Slabounký, v sedmém měsíci narozený Adámek, stále bojuje o život v inkubátoru.

Nový život přinesl naději

896282:gallery:true:trueRodina Lucky až do poslední chvíle věřila, že se lékařům podaří její život i život její synka zachránit. Protože jsou silně věřící, jeli si díky relaci Modré z nebe Lucčino i Adámkovo zdraví vymodlit až do dalekého Vatikánu.

Zdálo se, že cesta nebyla zbytečná. Z nemocnice nakonec přibližně po dvou měsících trápení, které mladá maminka proležela v kómatu, přišla dobrá zpráva. Adámek se předčasně narodil v sedmém měsíci těhotenství, ale podle prvních vyšetření byl zdravý.

Adámek nemá vyhráno

Jejich radost však netrvala dlouho. Lucie totiž o den později zemřela. "Adámek se narodil 2. května, ale Lucinka nám 3. května zemřela," truchlí Lucčina mladší sestra Petra. "Adámka hned po předčasném porodu umístili do inkubátoru, protože byl velmi slabý. Stále je ještě v nemocnici, "dodala zdrceně.

To nejtěžší však rodinu teprve čeká. Zatím netuší, kdo se o malého Adámka po propuštění z nemocnice postará. Podle lékařů však stále nemá
vyhráno. "Ještě pořád leží v inkubátoru a bojujeme o jeho život. Jeho stav
je i nadále velmi vážný," řekla lékařka oddělení jednotky intenzivní a resuscitační péče pro děti v bratislavské nemocnici, kde se malého chlapečka všemožně snaží zachránit.

Autor: Čas.sk, lena