Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

O svém těhotenství nevěděla, myslela, že umírá

Z nečekaného porodu byla překvapená nejen sama Lauren, ale i její přítel Gavin. I když je rodičovství zaskočilo, jsou šťastní a hledají společné bydlení.
10. května 2011 | 13:59

Chvíle strachu o svůj život prožila dvacetiletá žena, když začala rodit na záchodě v domě u svého přítele. O tom, že je těhotná nevěděla. Zarážející však je, že těhotenství nerozpoznal ani lékař, který jí dva týdny před tím vyšetřoval.

Dvacetiletá Lauren Peberdy z britského městečka Deeside v severním Walesu brala pravidelně antikoncepci. Pro nové balení si byla jen čtrnáct dní před tím, než porodila syna. Lékař jí vyšetřil. Zvážil, změřil tlak. Vše bylo v naprostém pořádku. Až na to, že mladá žena byla v devátém měsíci těhotenství.

Syn přišel na svět v koupelně

"Když mi na záchodě praskla plodová voda, neměla jsem tušení, co se děje. Myslela jsem, že umírám...," prozradila novinářům Lauren. V té chvíli byla v domě u svého přítele Gavina (21). Vyděšená žena začala volat o pomoc. Přítelova matka, která okamžitě přiběhla, jí už jen sdělila, že vidí hlavičku dítěte, deroucího se na svět.

Jen o pět minut později pak porodila na podlaze koupelny. Přivolaní záchranáři měli práci ušetřenou. Překvapenou maminku i s dítětem odvezli do nemocnice. Oba byli v pořádku. Překvapení rodiče teď prožívají okamžiky štěstí. "Dylan (3 měsíce) je opravdu skvělé dítě," říká Lauren. "Jen se pořád usmívá a nejsou s ním žádné problémy." Šťastní rodiče teď shánějí dům a tvrdí, že si s nečekanou "událostí" poradili.

Bezproblémové těhotenství bez příznaků

Štíhlá Lauren, která stále nosí anglickou velikost 8 (naší 36), v těhotenství nepřibrala ani kilo navíc. Nosila stále stejné oblečení, denně chodila do zaměstnání. Neměla žádné zdravotní problémy, netrápily jí žádné podivné chutě. Zkrátka ani náznak toho, že by mohla být v jiném stavu. Ani její přítel Gavin si ničeho nevšiml.

A co víc, nic nepoznal ani její lékař, u kterého si jen dva týdny před porodem byla pro další várku antikoncepčních pilulek. Ty brala už dva roky před tím. Doktor jí prohlédl. Zvážil a změřil tlak. Po zkonstatování, že je úplně v pořádku, jí předepsal další balení. Jen čtrnáct dní poté přišel na podlaze koupelny na svět skoro čtyřkilový Dylan.

Autor: Lenka Chvostová, INT