Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Těžký osud Chantall: Tahle modelka je chlap!

17. dubna 2011 | 04:20

Štíhlá brunetka s jemnými rysy a výraznýma očima. Prostě hezká žena, člověk se ani nediví, že si Chantall (38) přivydělává jako modelka. Divit se začne ve chvíli, kdy si kráska sundá paruku, odlíčí se a převlékne do mužských šatů. Najednou před sebou máte Michala Havelku. Zřejmě jediného muže u nás, který si vydělává jako modelka. Stejně jako většina jiných lidí, kteří se cítí dobře v kůži opačného pohlaví, je jeho dosavadní život poznamenán bolestí, ponížením a hledáním sebe sama.

Když bylo Michalovi pět let, jeho rodiče se rozvedli a máma se ho vzdala. Otci řekla, že Michal není jeho a ten se k němu jako k cizímu začal chovat. S mámou se pak Michal neviděl až do svých šestnácti. Když se začali konečně zase stýkat, čekal Michala další traumatizující zážitek. S novým partnerem matky. Ten ho totiž opakovaně znásilňoval. Ze strachu z otce i z toho, aby neublížil mámě, to nikdy nenahlásil. Ještě dnes na tu dobu vzpomíná se zjevným pohnutím a slzami na krajíčku. Vysvobozením pro všechny byl pak rozchod matky s tímto mužem.

Šikana na škole

Lehké to neměl ani na škole. „Snad proto, že jsem vypadal jako holka, mě spolužáci často šikanovali a byl jsem terčem jejich sexuálních útoků,“ prozrazuje Michal další hrozné zážitky z dospívání. Všechno se zlepšilo, když se Michal vyučil a postavil se na vlastní nohy. Začal pracovat a také rozvíjet své sny, které měl už na škole. „Chtěl jsem tancovat, bavit lidi a rozdávat jim energii.“

V té době už také věděl, že není sexuálně jasně vyhraněný a cítí se velmi dobře v roli opačného pohlaví, tedy v roli ženy. Ne že by v běžném životě chtěl být ženou, ale lákala ho show, kde by bavil lidi jako žena. Tady se zrodila jeho touha stát se modelkou a později vystupovat v travesti show.

Video se připravuje ...
Michal (38) předvádí pro Blesk.cz svou proměnu v modelku Chantall • VIDEO: Jindřich Bíč, hudba: Yellow

Líbí se mu muži i ženy

Pak se zamiloval. Do muže. Žili spolu mnoho let. „Myslel jsem si, že je to na celý život,“ vzpomíná Michal. Nakonec se ale kvůli názorovým neshodám rozešli. V následujících letech se projevila jeho bisexualita. „Líbí se mi i ženy. Dokonce jsem s mnohými chodil a musím říct, že jsem jich vystřídal hodně. Můj nejdelší vztah s dívkou byl asi rok a půl…“ prozrazuje na sebe Michal. Před pěti lety potkal muže, se kterým si hned od začátku rozuměl. Před rokem s Reném uzavřeli registrované partnerství a jsou spolu dodnes.

Nejlépe předvádí Cher

V travesti show začal vystupovat, když mu bylo 22 let. „Když jsem někde viděl takovou show, tak jsem si řekl, že bych to uměl taky a lépe. Vybral jsem vkladní knížku, nakoupil jsem si kostýmy a začal jsem pravidelně vystupovat,“ říká Michal, který nejradši předvádí Cher. Kromě ní dělá Ewu Farnou, Jitku Zelenkovou a další. Dříve vystupoval třikrát týdně, ale nyní jednou za čtrnáct dní. „Většinou na nás chodí ti samí lidé, proto musíme neustále obměňovat repertoár,“ říká Michal, ale nezoufá a vystupuje celé republice i v zahraničí. roky se touto prací živil plný úvazek, ale dnes navíc pracuje jako prodavač v obchodě s kufry a příležitostný kadeřník.

Fotil ženskou módu

Kromě toho si přivydělává jako modelka. Nejprestižnější zakázkou, kterou Michal dostal, bylo podle jeho slov focení do japonského Playboye zhruba před osmi lety. Nejvíce ale objevuje ve společenských časopisech v zahraničí, fi guruje především díky svému příběhu. Módu samotnou předváděl například v německých magazínech. „Před léty jsem se procházel také přímo po molu jako modelka na jedné soutěži krásy. Kdyby moderátor na konci neprozradil, že jsem chlap, tak by to nikdo nepoznal,“ usmívá se Michal nad svou schopností přeměnit se v sexy krasavici. V civilu však chodí oblečený jako kluk a dokonce se ani nelíčí. Touhu po operativní proměně v ženu tedy nemá.

A jak Michal vidí svoji budoucnost?

Michal nafotil jako modelka kalendář, který si nadělil k patnáctému výročí svého působení v modelingu. Ambice má však i v dalším médiu. Jak sám říká: „Rád bych měl vlastní pořad v televizi, který bych chtěl moderovat jako žena…“

Autor: Jindřich Bič, Kjos