Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Matka (†36) zhubla devět kilo a zemřela v práci!

Chtěla jen dobře vypadat. Proč musela Lucy zemřít?
2. listopadu 2010 | 05:19

Chtěla jen dobře vypadat na plánovanou rodinnou dovolenou. Dieta se jí ale stala osudnou. Šestatřicetiletá matka z Velké Británie dostala srdeční záchvat a zemřela. Proč? To nikdo netuší. Dokonce ani lékaři neznají odpověď.

Lucy Prince chtěla zhubnout pár kil, aby se nemusela za své tělo stydět na rodinné dovolené. Během jednoho měsíce zhubla devět kilogramů. Jídlo vyměnila za zeštíhlující drinky a do toho tvrdě cvičila.

Pak se ale zničehonic během pracovního dne skácela k zemi a život už jí nikdo nevrátil. A její rodina i lékaři se ptají, co se vlastně stalo. Lucy měla totiž jizvy na srdci a velice nízkou hladinu draslíku v krvi.

Nečekaný kolaps

Žena měla problémy se srdcem už dříve, ale že by to mohlo být tak vážné, nikdo netušil. Lucy se zrovna bavila se svým manažerem v automobilce Toyota, kde pracovala, když najednou ztratila vědomí. Jak se to seběhlo, popsala její nevlastní matka Lesley Prince: "Vedli normální pracovní rozhovor, pak se Lucy obrátily oči v sloup a padla k zemi."

"Nikdy neřekla, že by jí bylo špatně nebo něco podobného. Stále se smála a vtipkovala," dodala Lesley. Ta si navíc myslela, že se Lucy udělalo špatně kvůli tomu, že byla její čtrnáctiletá dcera převezena z vojenského tábora do nemocnice. O nic vážného ale nešlo.

Nikdo si neví rady

Po provedené pitvě lékaři zjistili, že Lucy měla jizvy na srdci již staršího původu. O tom nikdo předtím nevěděl. Dále objevili, že jí v těle kolovala velmi nízká hladina draslíku. "Normálně má člověk hladinu draslíku ve výši 3,5 až 5 na dané stupnici, ona ale měla pouze 2,4," vyjádřil se jeden z doktorů zabývající se záhadnou smrtí Lucy.

Jedna z nejpravděpodobnějších lékařských hypotéz důvodu smrt mladé ženy je, že nedostatek draslíku v krevním oběhu způsobil zástavu srdce, což vedlo k tomu, že mozek neměl potřebnou dávku kyslíku. A to způsobilo, že se ženu nepodařilo vrátit k životu. Proč ale Lucy chybělo tolik draslíku, nikdo netuší.

Autor: INT, mivr, lenak