Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zemřela s dcerou v plamenech, předtím stihla zachránit tři syny

Michelle se zachovala statečně, ale stálo ji to život
8. října 2010 | 18:09

Matka s dcerou zahynuly bok po boku. Návrat do hořícího stavení se dvaatřicetileté Michelle Thomas z Velké Británie stal osudným. Zachovala se však statečně a obětavě. Když její dům začal hořet, stačila ven vyvést své tři syny. Pak však z hrůzou zjistila, že v domě zůstala ještě její malá dcera. Vrátila se pro ní. Ven však už se nedostaly. V troskách je pak našly mrtvé, schoulené vedle sebe.

Ke tragické nehodě se dostavili místní hasiči. Z rodinného domku se valila oblaka černého kouře a šlehaly z něj plameny. Pro velký žár, který z domu sálal, se hasiči nemohli do domu dostat.

Když se jim to povedlo, v dětském pokoji našli na zemi blízko postele ohořelé tělo ženy. Pod lůžkem leželo ještě mrtvé tělíčko děvčátka. Pitva ukázala, že matka zemřela na následky udušení kouřem a uhořením, holčička se udusila.

Osudný čaj

Michelle akorát vařila čaj svým dětem. Čtyřletá dcera Courtney si hrála venku, synové Jason (15), Hayden (12) a Jordan (9) byli v domě. Matka holčičku zavolala domů. Jak se později ukázalo, někdo z kluků si hrál se zapalovačem. Právě od jeho ohýnku se během minuty vznítil celý dům.

Courtney před plameny utekla po schodech do horního patra, což se jí stalo osudným. Její matka Michelle se pro ni sice vrátila a přemlouvala ji, aby vylezla z pod postele, ale děvčátko se bálo a vylézt odmítlo. Společně s matkou tak zahynuly bok po boku.

Na místo neštěstí ihned dorazil manžel Michelle a otec všech dětí Kevin (36). Manželku a dceru už ale živé nezastihl. Detektivové místní policie, kteří se případem zabývají, tvrdí, že za požár může i nefunkční alarm.

Jason, 15, Hayden, 12, and Jordan, nine
Autor: INT, mivr, lenak