Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nejstarší matka světa: Je jí 72 let a chce další dítě!

Rumunce je sice už 72 let, ale chce ještě další dítě!
14. listopadu 2010 | 13:12

Poprvé porodila v šestašedesáti letech. Teď jí je sedmdesát dva a tvrdí o sobě, že se cítí skvěle a je připravena na další dítě! Čas je rovná plantáž, píše básník a Adriana Iliescu z rumunské metropole uvádí toto úsloví v život. Její dceři Elize je v současné době pět let a ona s naprosto vážnou tváří říká, že by jí ráda pořídila sourozence.

„Cítím se na dvacet sedm, když jsem unavená, tak na třicet sedm. Chtěla bych v budoucnu další dítě, ale zatím na to nespěchám,“ oponuje žena.

Jediné, co ji v tomto směru znepokojuje, je otázka, zda by se dokázala odpoutat od Elizy a dělit lásku mezi dvě děti. „Stále je toho hodně, co jí chci dát. Pokud budu žít tak dlouho jako moji rodiče, bude jí dvacet, až zemřu,“ zůstává klidná ohledně svého věku. Věnuje se jí opravdu hodně, Eliza už dovede číst i psát.

První umělé oplodnění selhalo

Adriana Iliescu se vdala ve dvaceti letech, ale když jí bylo dvacet čtyři, muž ji opustil. Soustředila se tedy na studium, které ukončila doktorátem, když jí bylo třicet sedm let.

V roce 2000 selhal její první pokus o umělé oplodnění. Úspěch přinesla změna lékaře a v lednu 2005 se stala tehdy nejstarší matkou světa. Rumunské zdravotní sestry komentovaly křtiny dítěte jako »akt ďábla«. Iliescu jim však vzkazuje toto: „Jen závidí. Napsat dvacet pět knih, stát se univerzitní profesorkou a ještě mít dítě není jen tak.“

Autor: INT, dis, mivr