Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Máma čtyř dětí: Konečně našla domov!

Děti Ireny Korové navštěvují díky azylovému domu poprvé mateřskou školu, která je určena nejmenším obyvatelům tohoto zařízení.
14. října 2010 | 05:00

Štěstí v neštěstí potkalo těhotnou matku čtyř dětí Irenu Korovou (34) a jejího druha. Když v zoufalé životní situaci vykopla dveře prázdného bytu v Chocni a nastěhovala se do něj, hrozilo jí kromě trestního stíhání i vystěhování na chodník. Osud rodiny, o kterém informoval Blesk, ale nenechal chladnou ředitelku azylového domu Rybka v Husinci Evu Dvořákovou. Díky ní neskončila rodina na ulici.

„Jeden den jsem si příběh maminky, které hrozilo vystěhování přečetla v Blesku a druhý den už jsem telefonovala na všechny strany. Kdo jiný by jí měl pomoci než my. Jsme jediný azylový dům v zemi, kde žijí celé rodiny,“ řekla Eva Dvořáková. A tak rodina Ireny Korové odjela vlakem na jih Čech. S sebou měli jen to nejnutnější.

Přáli bychom si žít v bytě

„Jsou tu na nás všichni moc hodní. Dostali jsme, co děti potřebují. Už mám dokonce i kočárek,“ řekla Irena Korová, která se mezitím stala pětinásobnou matkou! Dianka se ale narodila o dva měsíce dříve. Snem Ireny Korové je společný život rodiny například v nájemním bytě. V azylovém domě mohou podle pravidel žít maximálně rok.

Paní ředitelka nás zachránila

„Vím, že tu jsme na přechodnou dobu. Než si něco najdeme. Jsme moc rádi, že jsme neskončili na ulici. Do žádného jiného azyláku bych ale nešla. Nechtěla jsem rozdělit rodinu. Jsem paní ředitelce i Blesku moc vděčná. Zachránila nás,“ svěřila se Irena Korová.

Autor: Vlaďka Hradská, Krvs