Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilec jim zabil syna: Anděl nám snesl Adriánku

Po Jakoubkovi rodičům zbyly jen vzpomíky a pár fotografií
15. října 2010 | 07:47

Obrovskou bolest ze ztráty milovaného synka zahojila radost z narození vytoužené holčičky. Před dvěma lety opilý řidič vpálil do kočárku, ve kterém ležel pětiměsíční Jakoubek. Chlapeček zemřel, jeho maminka dlouho bojovala o život. Nyní oba rodiče mají opět pro co žít. Narodila se jim dcerka Adriána.

Manželé Sedlákovi ze slovenské Nitry marně čekají na trest pro člověka, který zabil jejich synka. Malý Jakoubek byl pro rodiče obrovské štěstí. Společná radost však trvala jen pět měsíců. Osudného večera 3. ledna, když se vraceli z procházky na sídlišti Klokočina, autem do nich vpálil opilý řidič Karim B. (43).

Jakoubek zahynul, Adriána s vážnými zraněními skončila v nemocnici. Její manžel Miroslav (32) a švagr vyvázli s jen lehce poraněni. „Úplně se nám zhroutil svět,“ vypráví Adriána Sedláková. V jejích očích se stále lesknou slzy.

Anděl jim snesl holčičku

Dnes však už mají oba manželé opět pro co žít. „Jako by nám anděl poslal děťátko. Je to holčička, Adriána. Má dva měsíce a už jsme ji i pokřtili,“ prozradil slovenskému deníku Nový Čas hrdý otec.

Jejich okolí šťastným rodičům často říká, jak je jejich malá dcera podobná na Jakoubka. „Stále si o něm povídáme. I když tu už není, přesto je tu stále s námi a navždy zůstane,“ dodává maminka Adriana.

Manželé po miminku velmi toužili. „Nejdřív jsem opět chtěla mít chlapečka, ale teď si myslím, že je lepší, že je to holčička. Tolik mi nepřipomíná to, co se stalo,“ vypráví Adriana.

Spolu s manželem se místu, kde tragicky zahynul jejich milovaný synek, snaží vyhýbat. Vzpomínky se jim však stále navrací. „Dokud nebude ten člověk odsouzený, tak to asi nepůjde. Nemůžeme pochopit, jak je možné, že stále ještě nebyl potrestaný,“ kroutí hlavou Miroslav. Pevně však doufá, že spravedlivosti neunikne.

:gallery:true:true:true:gallery:true:true:trueLíbil se vám tento článek? Hlasujte pro Blesk.cz v anketě Křišťálová lupa o nejlepší český web. Děkujeme.

 


Autor: Čas.sk, šim