Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka (28) zemřela jen chvíli poté, co políbíla novorozeného syna

10. listopadu 2010 | 05:57

Obrovské neštěstí potkalo britské snoubence. Jen pár vteřin poté, co Julie (28) porodila zdravého miminko, zemřela na alergickou reakci z plodové vody. Chlapečka Isaaca stačila ještě políbit. Pár se chtěl po porodu vzít, teď otci Petovi zůstal jen malý syn.

Julie Welsh (28) a Pete Brown (30) z Long Eatonu se moc těšili na první děťátko. Bohužel je ale stihl krutý osud. Julie byla jednou z osmnácti žen z milionu, kterým se stane něco tak strašného, jako je smrt po porodu na alergii z plodové vody, která se dostane do krevního oběhu. Lékaři tvrdí, že se tomuto typu alergické reakce nedá předejít ani zabránit.

Dvacet vteřin štěstí

Julie byla odvezena 5. dubna letošního roku do nemocnice. Byla zrovna na cestě do práce, když začala mít silné bolesti. Porod proběhl císařským řezem, podle doktorů se ale vše událo bez komplikací. Chlapeček Isaac spatřil světlo světa o den později. Dvacet vteřin po porodu Julie omdlela a už se neprobudila. Lékaři se ji snažili hodinu a půl oživit. Marně. Julie tak stihla Isaaca jen jednou políbit.

"Julie vypadala v pořádku. Zeptal jsem se jí, jestli chce vidět Isaaca. Řekla že ano, tak jsem jí ho přinesl. Usmála se na něj, okomentovala jeho vlasy a takové ty věci a potom se její oči prostě zavřely," vzomíná na poslední okamžiky se snoubenkou otec chlapečka Pete. Pár se chtěl po porodu vzít.

A důvod úmrtí čerstvé maminky? Smrtelná embolie plodové vody. Lékaři zjistili, že se jí do krve dostala plodová voda, na níž dostala alergii. Takových žen je jen osmnáct z milionu. Osmdesát procent z nich alergickou reakci nepřežije. Mezi nimi byla bohužel i Julie.

Autor: INT, mivr, lenak