Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Typologie vagin nejen podle Kámasútry. Která nejvíce vábí muže?

Typologie vagin nejen podle Kámasútry. Která nejvíce vábí muže?
8. listopadu 2023 | 06:00

Vagina je opěvovanou svatyní, která má nad muži velkou moc. Je vzácným a uctívaným klenotem ženství. Bránou, kterou přicházejí na svět děti. Nejen délka a tloušťka penisu jsou rozhodující pro vnímání rozkoše, ale i hloubka a pružnost vaginy hrají velkou roli. Každá je totiž jiná a určená pro jiného muže. A některé vaginy zkrátka muži preferují více. Pojďme se podívat na starodávnou klasifikaci vagin, a to nejen podle Kámasútry...

Nejpreferovanější vaginou je úzká a voňavá gazela

První rozdělení vagin představuje staroindické učení Kámasútra. To dělí ženské přirození na gazelu, kobylu a slonici. Jak již názvy napovídají, půjde o velikost. Zatímco gazela je velmi úzká, šest palců dlouhá a určena pro nejmenší penis označující se jako zajíc, typ vaginy kobyla je střední, o velikosti devět palců a nejvhodnější pro střední velikost i tloušťku penisu nazvaného býk. Největší penis se nazývá kůň či hřebec a ten se doporučuje pro až dvanáct palců dlouhou slonici, která ho pojme se vší parádou. Nejmenší gazela se pak popisuje jako vagina "chladná jako měsíc s příjemnou vůní lotosových květů", kobyla jako "vagina se žlutou šťávou s vůní sezamu" a slonice je vagina "s hojnými šťávami a výrazným sloním pižmem".

VIDEO: Gábi se nebojí zeptat: Jakou část svého těla ženy nejvíce kritizují?

Video se připravuje ...
Gábi se nebojí zeptat: Jakou část svého těla ženy nejvíce kritizují • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Je jasné, že zajíc si ve slonici bude připadat jako klobása v chodbě, ale na druhou stranu mnozí býci a hřebci vždy raději budou volit užší gazelu či kobylku, kterou mohou drancovat a pustošit. Slonice má tu výhodu, že zvládne opravdu nadměrný penis, ale jinak mají muži radši spíše úzké a menší vaginy než ty nadměrně rozměrné. A jak známo, vagina je velmi pružná a dá se roztáhnout do šířky a díky pevným svalům pánevního dna také stáhnout pro zvýšení rozkoše muže. Ale do délky to jde jen do určité míry při velkém vzrušení ženy.

Nejmenší vagina na světě měří 2,5 cm

Podle doktorky Catherine Blackledge, která se vagině podrobně věnuje ve své stejnojmenné knize, měří nejmenší vagina na světě 2,5 cm. Asi vás napadne, že se musí nutně nacházet jedině v Číně, neboť jinde by to nebylo ani fyziologicky možné. Čím menší a drobnější žena je a čím menší má nožku, tím má také menší a užší vaginu. Jistě na tom něco bude, když se u nás traduje i názor, že čím větší velikost obuvi muž nosí, tím větší má i svůj penis.

Na Východě si vůbec s klasifikací vagin pěkně pohráli, v erotickém manuálu nazvaném Vonná zahrada se dokonce vyskytuje 38 druhů vagin a 35 typů penisů. V Japonsku se nejmenší vagina měřící do 2,5 cm nazývá Struny citery, pokud má velikost do 5 cm, jedná se o Zuby vodního ježka, Pokojné údolí měří do 7,5 cm, Temná perla 10 cm, Palác slasti 15 cm, Brána hojnosti 17,5 cm, a Severní pól dokonce až 20 cm. To už je tedy pořádná slonice...

Ve skutečnosti ale vagina na rozdíl od penisu změřit nejde. Její velikost a hloubka i šířka jsou značně proměnlivé a neexistuje spolehlivý nástroj, který by technicky vůbec dokázal hloubku vaginy přesně určit. Žena může tak maximálně experimentovat s tím, co všechno se do ní vejde.

Dračí perla nutí muže křičet v extázi

V Japonsku se vaginy dělí také podle pěti živlů, se kterými se pracuje v tradiční čínské medicíně. Jsou jimi země, voda, oheň, vzduch a éter. Například zemní vagina penis těsně obklopí jako úzká podzemní jeskyně, vodní vagina je zase velmi vlhká a má úzký vchod, ale uvnitř široký prostor. Nejžádanější vagina, po které muži přímo šílí, je úzká nebeská vagina Dračí perla. Kdo do ní vnikne, vykřikne v extázi…

Na Západě se pak objevují různá pojmenování pro vaginu, která vzbuzují úsměv, třeba Shawův záhyb, Douglasův vak, Svraskalý sloupec nebo Dutina cudnosti. V tantře se vaginy rozdělují i podle indických bohyní, takže se můžeme setkat s temnou bohyní Kálí, bohyní hojnosti Lakšmí nebo třeba bezhlavou bohyní Chinnamastou. U nás se moderní pojmenování i klasifikace ženského pohlaví vztahuje k jeho vnějšímu vzhledu či vůni, vzrušivosti nebo produkci šťáv – například růže, poupátko, pivoňka, lastura, vanilka, číča či broskvička nebo leknín.

Autor: Taťána Kročková