Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Víte, co je to cervikální orgasmus a jak na něj?

  • 17. října 2019 | 06:00

    Ženy sice mají tu nevýhodu, že dosahování orgasmu pro ně není tak jednoduché jako u mužů, ale zato mají několik různých možností, jak ho nakonec přece jen dosáhnout. Podle toho, kterou erotogenní zónu stimulujete, můžete dosáhnout různých orgasmů – a právě vždy s epicentrem v daném místě.

    Když se řekne děložní hrdlo, neboli cervix, tak vás možná hned nenapadne, že je možné jeho drážděním dosáhnout orgasmu. Ovšem možné to je. Stejně jako byl pojmenován bod G, cervixu se říká bod C. O tom, jakým způsobem ho dráždit, jestli je každá z nás schopna tohoto typu orgasmu dosáhnout a jestli je to pro všechny stejně příjemné, se můžete dozvědět právě v tomto článku.

  • Váš bod C je ten nejvíc hluboko


    Autor: iStock
    Abychom si nejprve zopakovaly anatomii: cervix, neboli děložní hrdlo, je na nejvzdálenějším místě vaginálního kanálu na nejspodnější části vaginy. Je to takový malý strážce, který nepustí nic, co vnikne do vaginy, dál do těla. Záleží na vašem těle, protože každá z nás je trošičku jiná – leží v hloubce od sedmi do patnácti centimetrů. Je pevnější než sliznice kolem, pokud ho najdete, dotýkáte se vlastně jen jeho vnější části.

  • Jak stimulovat bod C?


    Autor: iStock
    Jelikož leží opravdu hodně daleko, je nutné dostat se k němu hlubokou penetrací. Je možné, že ženy, které nemají dělohu tak hluboko, se k děložnímu hrdlu můžou dostat i pomocí prstů, ale jinak to jde jedině ztopořeným penisem jisté délky nebo erotickou pomůckou. Stejně jako jiné body je zapotřebí i děložní čípek nějakou dobu stimulovat. Pokud je žena vzrušená, jde to rychleji. Pokud to chcete vyzkoušet s partnerem během sexu, jakákoli poloha, jež dovoluje hluboký průnik, je ideální: například zezadu nebo misionář, pokud si podložíte zadeček.

  • Stimulace může být pro některé příjemná, ale nemusí to tak být vždy


    Autor: iStock
    Některé z nás milují hlubokou penetraci a neexistuje nic, co by jim přinášelo větší potěšení. Ovšem jsou i takové, kterým tento druh sexu není příjemný, nebo pro něž je dokonce bolestivý. Děložní hrdlo se během menstruačního cyklu „stěhuje“. Během ovulace je výš a je méně citlivé a během menstruace je níž a je mnohem citlivější. Proto může být hluboké pronikání v některé dny příjemné a v jiné dny působit nekomfortně.

  • Jak ho poznáte?


    Autor: iStock
    O cervikálním orgasmu se toho ještě mnoho nenapsalo, a to znamená, že se tolik nebádalo, jak vzniká, jak se prožívá, co je vlastně zač. To ovšem neznamená, že neexistuje. Ženy, které ho zažily, popisují své pocity jako absolutně osvobozující, celotělový zážitek. Vlny energie proudící do celého těla, totální ztráta kontroly a velmi intenzivní zážitek. Těžko říct, jestli každá žena dokáže dosáhnout tohoto druhu orgasmu, možná je to o tréninku, možná je to o fyzických předpokladech. Pokud vám to tedy není příjemné, nemusíte se tím stresovat, je přece ještě spousta dalších stimulací, které vedou k velkému O.

Diskuse ke článku
.