Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ženské tělo prožívá sexuální vzrušení intenzivněji než mužské. Proč a v čem dalším se lišíme?

  • 14. září 2019 | 06:00

    Kromě toho, že se mužské a ženské tělo liší jasnými fyzickými prvky, jež jsou patrné na první pohled, bylo nám dáno do vínku také trochu jiné vybavení. Tím nemám na mysli pohlavní orgány, ale to, jak fungují naše těla ve stejných situacích odlišně.

    Je úžasné, jak je příroda vynalézavá a jak myslí na to, co ženy nebo muži v životě potřebují více či méně. Tenhle článek je zaměřený na odlišnosti žen oproti mužům a ukázalo se, že co se sexu týče, jsme na tom asi ve vnímání prožitků o něco lépe.

  • Citlivější kůže


    Autor: iStock

    Ženy mají desetkrát citlivější kůži než muži. Jelikož potřebujeme k sexu trošičku rozehřát předehrou, je to velice praktické. Stačí nás chvilku jemně hladit po kůži a výsledek se dostaví. Proto nás také tolik baví masáže, které také mohou být krásnou formou milostné předehry.

  • Flexibilita


    Autor: iStock

    Ženské tělo je více flexibilní než to mužské, je to dáno od přírody, ale to neznamená, že tréninkem nemohou muži dosáhnout skvělých výkonů. Také ženské tělo, které nebudeme protahovat, ztratí svou pružnost. V každém případě, i Kámasútra spoléhá ve svých polohách na ženskou flexibilitu více než na tu mužskou.

    Podívejte se, co se děje s tělem při sexu:

    Video se připravuje ...
    Sex ve dvou minutách • VIDEO: youtube/glamour

  • Čich


    Autor: iStock

    Studie, kterou prováděli na univerzitě v Rio de Janeiru, ukazuje, že ženy mají více buněk v části mozku, která je zodpovědná za vyšší vnímavost čichu. Čich, ač se to možná nezdá, protože na to reagujeme tak nějak automaticky a podvědomě, je jeden z dalších důležitých smyslů, který řídí naši přitažlivost k druhému jedinci. Muž nám musí vonět, to je jasné jako facka.

    Podívejte se na ódu o vagíně:

    Video se připravuje ...
    Trochu erotická, trochu vtipná. Óda na vagínu letí světem • VIDEO: Libresse Sverige

  • Bolest


    Autor: iStock

    Příroda nás obdařila také větším množstvím receptorů bolesti. To není zase tak skvělá zpráva, ale na druhou stranu nám zase snížila práh bolestivosti. To je jediné štěstí, protože jinak by snad žádná žena nemohla porodit. Co se těchto receptorů a sexu týče, tak to pro ty, kteří holdují BDSM praktikám, to také není úplně zpráva k zahození.

  • Tlukot srdce


    Autor: iStock

    Když si lidé navzájem vyznávají lásku a slibují, že jejich srdce bude bít jen a jen pro toho druhého, tak vězte, že ženské srdce buší rychleji než to mužské. Tudíž i v tomto případě se víc nadře, chudinka.

Diskuse ke článku
.