Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Podívejte se, jak se erotické pomůcky změnily v posledních sto letech!

Video se připravuje ...
VIDEO: Glamour magazine
19. října 2017 | 06:00

Sexuální pomůcky nejsou vymožeností dvacátého století, ale právě tehdy se jim začala věnovat větší pozornost. Došlo k neuvěřitelné modernizaci, protože to, co máme dnes v nabídce erotických obchodů, se s tím, co se používalo před sto lety, nedá vůbec srovnat. Video nám názorně ukazuje model po modelu.

Ve dvacátých letech se používal model, kterému se říkalo „lední medvídě“. V té době se využíval k léčbě hysterie. Dnes se hysterie již neléčí, alespoň ne jako lékařská diagnóza. Dříve se věřilo, že orgasmus je klíčem proti tomuto neduhu, dnes mají ženy k pomůckám pomáhajícím k orgasmu volný přístup.

V počátcích erotických pomůcek je lidé vnímali jako masážní přístroje, sloužily ke stimulaci různých částí těla. Původně byly těžké, kovové a nemotorné, jakmile plast nahradil kov, rozšířily se do domácností. Ve čtyřicátých letech se dal masážní přístroj tohoto druhu pořídit za necelé tři dolary, samozřejmě v tehdejší době byla jiná peněžní hodnota.



Během let se k stimulaci erotogenních partií používala i řada dalších věcí, které měly zcela odlišné původní použití. Takto se stal atraktivním silný masážní strojek, který sloužil k masáži hlav v holičstvích, nebo třeba přístroj na hubnutí. Rok 1968 byl pro nás bohužel v mnoha ohledech negativním, zato v Americe byl patentován první osobní vibrátor bez kabelu a byl poprvé nazván "sexuální hračkou".



Od té doby nabral vývoj v této oblasti raketové tempo. Model Rabbit, který na trh přišel v osmdesátých letech, propagovaly dámy ze Sexu ve městě a stal se jedním z nejprodávanějších vibrátorů všech dob. S vývojem nových materiálů se nabídka neskutečně rozšířila. Dnes najdete v obchodech nepřeberné množství designů a materiálů. Podívejte se na video, jak se během posledních sta let změnily erotické hračky.