Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Terapie přátelstvím: Vědci přišli na to, jaký vliv mají kamarádi na naše zdraví

Máte svou nejlepší kamarádku?
1. srpna 2022 | 06:00

V dobrém, i ve zlém, se obvykle slibuje v manželství, ale kde to opravdu platí, je pravé přátelství. Rodina, manžel, děti – ti všichni mají pevné místo ve vašem životě, ale stejně nemohou nahradit nejlepší kamarádku, protože i ta by tam měla mít pevné místo.

Když najdete v životě aspoň jednu věrnou kamarádku, tak máte docela vyhráno. Nemyslete si, že to je zcela běžné, spíš naopak. Je to dokonce obrovský dar, za který bychom měly každý den děkovat. Každá totiž za život potřebujeme nesčetněkrát rameno, na kterém se můžeme vyplakat, vrbu, které se můžeme svěřit, ale i parťačku, se kterou můžeme sdílet radost a štěstí. 

Přátelství mužů

Přátelství je hned několik druhů. Některá trvají už od dětství, další jsme si našly ve škole a jiná fungují jen v zaměstnání. Všechna jsou ale zcela odlišná od kamarádství mužského. Zatímco chlapům stačí si občas zajít „na jedno“ a když přijdou domů a vy z nich taháte, co je u Milana nového, tak vám váš muž obvykle odpoví, že nic. Nechápavě se vždy na svého manžela otočím a ptám se, o čem celý večer teda mluvili, a odpověď je, že o autech, fotbalu a politice, ale rozhodně ne o tom, co je doma a jak se mají. 

Video se připravuje ...
Čínský horoskop 2022 - Láska a vztahy • VIDEO: Videohub

Jak to mají ženy

Já se svou nejlepší kamarádkou dokážu telefonovat víc jak hodinu. Když se vidíme nad skleničkou vína, tak se loučíme nad ránem s tím, že si hned ráno zavoláme a dopovíme si to, co jsme nestihly. Pravá kamarádka je ta, která pochopí, když si jeden den stěžuju na manžela a do zpráv jí popisuju do posledního slova, co řekl on a co jsem mu na to odpověděla já. A že na toho stejného manžela hned druhý den pěju ódy, protože odešel z práce dřív, aby vyzvedl děti ze školky, když já se nemohla utrhnout, a najednou je vše zapomenuto. Bude vždy stát na mé straně, bude na mého muže malinko nadávat, když si na něj stěžuju já, ale zároveň ne moc, protože ví, že si to vlastně nezaslouží a že já ho miluju. Prostě nejlepší kamarádka hraje v našich životech zásadní roli a dokonce ovlivňuje naše zdraví.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: kar